•  ,,Dumnezeu este alături de mine şi lupt în continuare cu boala” a spus Ramona Poplahov
  •   Intervenţia chirurgicală  costă  10.000 euro şi va fi realizată  la Clinica Polisano din Sibiu
  •  Campania umanitară a ziarului ,,Monitorul de Făgăraş” a adunat banii necesari operaţiei   Ramonei Poplahov

Ramona Elena Poplahov, tânăra de  27 de ani,  din Victoria,  a avut din nou ghinion.  Deşi a fost programată pentru operaţia care-i poate prelungi viaţa într-o clinică specializată, intervenţia nu a avut loc. Şi asta pentru că un alt caz, similar cu al ei, a fost acceptat pe masa de operaţie de comisia medicală, acesta fiind considerat mai grav decât al Ramonei, iar lipsa de sânge a fost un alt motiv. Tânăra a fost diagnosticată cu sindromul Marfan şi disecţie de aortă în urmă cu şapte ani, iar de atunci, Ramona  a suferit trei operaţii dificile pentru a supravieţui. Cazul Ramonei Poplahov a fost subiectul unei campanii umanitare organizate de Monitorul de Făgăraş în urma căreia a fost strânsă suma de bani necesară acestei intervenţii chirurgicale, respectiv peste 10.000 euro.

 O urgenţă a anulat operaţia

Luni, 29 iulie a.c., Ramona Elena Poplahov a fost  internată la Clinica Polisano din Sibiu pentru a patra intervenţie chirurgicală, care a fost  programată în data de 31 iulie 2019. Dar  operaţia s-a amânat din cauza unei urgenţe şi a  lipsei de sânge. ,,Când m-am operat prima dată, în anul 2012, şi am fost transportată de urgenţă cu ambulanţa la Bucureşti la Institutul Clinic de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare Fundeni am avut prioritate în sala de operaţie fiind un caz grav. În seara respectivă, o altă pacientă era programată, dar a fost amânată pentru că eu eram într-o stare mai gravă.  Persoana respectivă  s-a supărat că nu a intrat ea în sala de  operaţie fiind programată. După operaţie ne-am cunoscut şi pacienta respectivă mi-a spus că îi pare rău că a comentat, dar se bucură că sunt bine. Astăzi, 31 iulie a.c., am trăit pe pielea mea aceeaşi situaţie, intervenţia s-a amânat din cauza unei urgenţe. În noaptea de 30/31 iulie a.c., la Spitalul Judeţean Sibiu a ajuns un băiat diagnostic tot cu simdrom Marfan şi a avut prioritate. Pacientul respectiv a avut complicaţii, dar mă bucur că acum este bine. În curând îmi va veni şi mie rândul, nu sunt supărată de această situaţie, repet mă bucur că pacientul este bine” a spus Ramona Elena Poplahov de pe patul de spital.  Joi, 1 august a.c., Ramona Elena Poplahov a fost externată urmând să fie reprogramată la operaţie în următoarea perioadă.

Doi medici o vor opera pe Ramona

Este a patra intervenţie chirurgicală pe care Ramona o va suporta. Tânăra spune că  nu îi este teamă deşi este conştientă că operaţie este extrem de dificilă. ,,Aştept să ajung pe masa de operaţie, nu îmi este frică, deşi medicii mi-au spus că operaţia este foarte grea pentru că trebuie să-mi schimbe crosa aortică şi îmi fac falduri de disecţie pe aorta ascendentă.  Am decis să mă operez la clinica privată din Sibiu pentru că sunt mai aproape  de casă, iar mama nu mai este nevoită să stea la hotel să cheltuie bani pe cazare. Mai mult tarifele pentru operaţie diferă foarte mult. La clinica privată Monza din Bucureşti costul operaţiei era de  24.000 euro, iar la Sibiu 10.000 euro, aceeaşi intervenţie. Mai mult, de ani de zile mi-am dorit să fiu pacienta medicului chirurg Victor Costache din Sibiu şi în final am ajuns.  Acest medic  este  cunoscut în ţară şi peste hotare. Sunt o norocoasă că am ajuns pe mâinile lui.  Medicului Costache împreună cu alt medic specialist din Franţa mă vor opera. Pentru intervenţia chirurgicală am achitat suma de 10.000 de euro şi mai plătesc 1.600 lei pentru fiecare zi de spitalizare.  În costul intervenţiei clinica mi-a asigurat şi cinci zile de spitalizare. Plata pentru operaţie a fost făcută în cursul lunii iunie a.c., când am fost supusă unui set de analize la Clinica Polisano. Un singur lucru ştiu, operaţia este foarte complicată, grea şi de durată. L-am întrebat pe medic ce riscuri sunt, dar acesta mi-a spus să nu mă gândesc la riscuri că totul va fi bine. Nu îmi este frică, am suferit trei operaţii, acum o fac pe a patra şi voi mai avea nevoie de alte operaţii să-mi prelungesc viaţa” a mai spus Ramona Elena Poplahov.

Au donat  sânge pentru  Ramona

Pentru această intervenţie chirurgicală, Ramona are nevoie de sânge.  În toate spitalele din România, problema cea ai are o reprezintă stocurile desânge necesare intervenţiilor medicale.  Ramona Poplahov a apelat la reţelele desocializare pentru a cere ajutor încă din data de  26 iulie a.c.  ,,Cine are grupa de sânge A2 RH negativ şi ar vrea să doneze sânge pentru mine sunt rugaţi să meargă la centrul de transfuzii de la Spitalul Judeţean Sibiu şi să specifice numele meu. Medicii de la clinica sibiană mi-au spus că nu au grupa de sânge A2RH negativ pentru operaţie” a scris Ramona pe contulei de facebook. ,,Aşa am făcut apel pe reţelele de socializare şi oamenii de bine m-au ajutat” a mai spus Ramona Elena Poplahov. Donaţiile s-au făcut la centru de transfuzii din cadrul Spitalul Judeţean Sibiu. Printre donatori s-a aflat şi o femeie din Victoria, dar cei mai mulţi din Sibiu.

Donaţii pentru cazul Ramonei Elena Poplahov

În luna ianuarie a.c., medicii specialişti de la Bucureşti i-au spus Ramonei că boala ei s-a agravat şi are nevoie de alte intervenţii chirurgicale. De când a fost diagnosticată cu sindromul Marfan tânăra se află în evidenţele medicilor de la Institutul Clinic de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare şi la Spitalul privat Monza din Bucureşti. ,,Medicii mi-au recomandat alte intervenţii chirurgicale. Am fost disperată pentru că nu aveam bani. Venitul meu este mic, 1.000 lei pe lună, 350 lei pensie de handicap şi  640 lei pensie de boală,iar operaţiile costă mii de euro” a spus Ramona.

Monitorul de Făgăraş a mediatizat cazul Ramonei

Monitorul de Făgăraş  a venit în sprijinul Ramonei şi a organizat o campanie umanitară. ,,Cazul meu a fost cunoscut de opinia publică în urma materialelor difuzate de ziarul Monitorul de Făgăraş, unde au fost publicate şi conturile deschise  la BCR pentru donaţii” a spus Ramona Elena Poplahov.   În luna februarie a.c., tânăra a solicitat ajutor de urgenţă şi de la CL Victoria.  Aleşii urbei au  aprobat suma de 20.000 lei pentru operaţia Ramonei. S-au mai strâns bani şi la  concerte de hip-hop organizate la Bucureşti, dar şi la unele evenimente organizate într-un club din Victoria.  În conturile Ramonei s-au  strâns  în total 55.800 lei. (Carla TATU)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here