•  Campionat pe timp de noapte pe dealurile Rucărului

În perioada 4 – 7 octombrie 2019, Federaţia Română de Orientare în colaborare cu Clubul Sportiv Chimia Victoria au organizat mai multe concursuri de orientare  turistică în Țara Făgăraşului. Peste 80 de sportivi  au participat la aceste concursuri, fiind legitimaţi la 20 de cluburi şi asociaţii sportive din ţară.  Sportivii care au participat  la această competiţie sunt din Vâlcea, Dolj, Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj, Arad, Bihor,  Maramureş, Harghita, Mureş şi Neamţ.  Prima competiţie a fost organizată vineri, 4 octombrie a.c., pe dealurile satului  Rucăr şi a s-a înscris în campionatul  naţional pe timp de noapte. ,,Campionatul de orientare pe timp de noapte s-a desfăşurat pe un traseu foarte dificil din zona satului Rucăr. Este primul concurs de orientare pe acest traseu. La acest campionat s-au înscris concurenţi cu vârste cuprinse de la 16 până la 80 de ani.  În funcţie de vârstă, concurenţii au parcurs un traseu între 4 şi 8 kilometri. Startul s-a dat la ora 19.00, iar concursul s-a finalizat la ora 24.00. Competiţia fiind pe timp de noapte, grupa de vânători de la Rucăr din cadrul AVPS Făgăraş a organizat goană pentru îndepărtarea urşilor din zona respectivă. Am luat această decizie să nu avem parte de evenimente neplăcute” a spus coordonatorul competiţiei, Gheorghe Urdea. La acest campionat au participat  şi două sportive de la Clubul Sportiv Chimia Victoria. Este vorba despre Codruţa Lodor şi Diana Maria Pop. Pentru monitorizarea competiţiei au fost invitaţi salvamontişti, jandarmi şi asistenţi medicali de la SAJ.

Campionat naţional de ştafetă mixtă

Sâmbătă, 5 octombrie 2019, în jurul orei 13.00 s-a dat startul pentru ,,Campionatul naţional de ştafetă mixtă”. Concursul s-a desfăşurat în zona pârtiei de ski de la Drăguş. ,,La această competiţie  au participat concurenţi cu vârste de la 14 până la 80 de ani. Este vorba despre un concurs de ştaferă mixtă fată şi băiat” a maiexplicat  Gheorghe Urdea.  10 sportivi de la Clubul Sportiv Chimia Victoria au luat startul la această competiţie.

Ultima etapă a campionatului, la Victoria

Duminică, 6 octombrie a.c., zeci de concurenţi au parcurs  un traseu stabilit pe raza oraşului Victoria, mai precis în zona de nord a oraşului pe străzile  Chimiştilor,  Negoiu,  Victoriei,  Oltului, dar şi în Cartierul Florilor.  Startul s-a dat din sala de sport de la Școala generală a Liceului Teoretic ,,IC Drăguşanu”,  iar linia de sosire a fost în faţa bisericii Sf. Ilie. ,,La Victoria s-a desfăşurat ultima etapă din campionat. Prima etapă a avut loc la Sfântul Gheorghe, etapa 2 la Baia mare, etapa 3 la Oradea, etapa a 4-a la Cornu, etapa a 5-a  la Slănic şiultima etapă din campionat a fost la Victoria” a mai spus prof. Urdea. În paralel cu aceste trei concursuri naţionale, Clubul Sportiv Chimia Victoria a mai organizat alte trei concursuri pentru sportivii nelegitimaţi. Este vorba despre Cupa Rucăr, Cupa Drăguş şi Cupa Oraş Victoria. (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here