,,Ne-am şocat când am ajuns în faţa spitalului, este imens,  iar  personalul medical este  deosebit. Clinica este bine dotată, saloanele sunt pline, iar pacienţii internaţi sunt din toată lumea”. Aşa a descris mama lui  Gabriel Iliuţă Voicu,  băieţelul din Victoria,  care este internat la Clinica Saint Luc din  Bruxelles  pentru intervenţia chirurgicală care-i poate salva viaţa.  Era pentru prima dată când Luminiţa Voicu pleca de acasă, în altă ţară, fără să cunoască nici măcar o limbă străină. A cunoscut aici alţi români,  mame ai căror copii sufereau de aceeaşi boală ca şi Gabriel. În astfel de situaţii, durerea te uneşte, iar până la ajutor nu mai este decât un pas. În plus în această clinică lucrează mulţi medici specialişti şi asistente medicale din România. O asistentă medicală româncă  a fost şi translator între medicul lui Gabriel şi mama copilului. Gabriel a trecut cu bine peste primele investigaţii de când a fost internat în clinica din Bruxelles, dar greul vine abia luni după masa când va afla ziua  în care va fi urcat pe masa de operaţie. ,,Nu-mi place aici, abia aştept să mă întorc acasă” a declarat Gabriel, copilul de 6 ani.

Spital cu pensiune

Minorul se află internat la Clinica Saint Luc din  Bruxelles însoţit de mama lui încă din data de 19 septembrie a.c.,iar de atunci, părinţii  aşteaptă  programarea pentru operaţie. ,,Am fost programaţi în data de 19 septembrie a.c.,  la Clinica Saint Luc din Bruxelles. În ziua respectivă, medicii l-au consultat pe Gabriel şi apoi i-au făcut investigaţiile necesare. Ne-am şocat când am ajuns în faţa spitalului, este imens,  iar  personalul medical deosebit. Clinica este bine dotată, saloanele sunt pline, iar pacienţii internaţi sunt din toată lumea. La prima consultaţie am avut noroc cu o asistentă româncă care ne-a tradus ce spunea medicul, dacă nu era asistenta  nu înţelegeam nimic. Este greu, te uiţi şi nu înţelegi nimic. Consultaţiile şi  internările se fac doar pe bază de programări. Pacienţii sunt internaţi doar câteva zile, iar după externare stau la pensiunea clinicii. Cele două  clădiri sunt despărţite de o pasarelă. În primele două săptămâni  am fost chemaţi în clinică pentru monitorizare, apoi majoritatea timpului l-am petrecut la pensiune. Asta este regula clinicii. În această perioadă am cunoscut două mame românce. Ambele au fost programate cu copiii pentru intervenţii chirurgicale, una dintre fete a fost programată la control şi urmează să fie operată de aceaşi boală ca a lui Gabriel. Este foarte greu, unde te uiţi sunt doar persoane bolnave”  a spus mama lui Grabriel.

Programat pentru  operaţie

Luni, 21 octombrie a.c., micuţul Gabriel a revenit în clinică, iar medicii urmează să stabilească ziua intervenţiei chirurgicale.  ,,Suntem internaţi la etajul opt al clădirii, la secţia de oncologie. Secţia de pediatrie este la etajul nouă,  dar este  plină şi medicii ne-au rezervat un loc în secţia de oncologie. Medicii ne-au spus că până la sfârşitul linii octombrie Gabriel intră în sala de operaţie. Aşteptăm această clipă mai bine de un an de zile, am fost disperaţi. Acum ne rugăm la Dumnezeu, sperăm ca totul să fie bine, după  externare vom fi nevoiţi să stăm câteva zile la la pensiune pentru  control” a mai spus mama băiatului, Luminiţa Voicu. Reamintim că în urma campaniei organizate de Monitorul de Făgăraş  a fost strânsă suma de 20.000 de euro necesară lui Gabriel pentru tratamente.  (Carla TATU)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here