Muzeul Țării Făgărașului ,,Valer Literat“ a găzduit joi, 31 octombrie a.c., începând cu ora 17.00,  o expoziție de fotografie realizată de inginerul făgărășean Constantin Dinu. Expoziția este inedită atât prin sensibilitatea artistului, cât și prin temele propuse,  imagini pitorești surprinse din Țara Făgărașului.  Fotografiile lui Constantin Dinu se aseamănă cu niște tablouri existențialiste, care surprind viața în ansamblul ei, dar și  natura. ,,Peisajele sunt din Țara Făgărașului și m-am gândit că e bine să ne facem un pic de timp, în lumea asta nebună, și să privim frumosul din jurul nostru pe lângă care trecem de cele mai multe ori fără să-l observăm, pentru că sunt atâtea lucruri frumoase de văzut. Cele mai multe imagini sunt dedicate naturii care ne vorbește în fiecare minut, trebuie doar să avem răbdarea  să o ascultăm. Sunt imagini surprinse din locurile pitorești ale Țării Făgărașului: Dealul Calborului, Valea Dejaniului, Rodbav, Boholț, Șona, Șoarș, Săsciori sau Cetatea Făgărașului. Sunt atâtea lucruri frumoase în țara asta și trecem pe lângă ele fără să le observăm“ a spus Constantin Dinu.

Publicul a apreciat expoziţia

  •   ,,Vernisăm o expoziție de fotografie a unui fotograf amator, care prin lentila aparatului de fotografiat a surprins frumusețe și emoție. Sunt fotografii care surprind Cetatea în diferite ipostaze, precum și natura. Expoziția este deschisă până la finele acestui an. Fotografiile plac foarte mult, iar prezența este destul de numeroasă. Constantin Dinu însoțește pretutindeni și artistele din șezătoare“ a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Țării Făgărașului.
  •   ,,Ne bucurăm să fim alături de Costi, cel care ne însoțește în călătoriile pe care le facem în Țara Făgărașului împreună cu doamnele din grupul de șezători din Țara Făgărașului. Îmi place să spun că iia este povestea sufletului românesc cusut pe pânza albă. Suntem norocoși să avem mâini de aur care cos ii autentice după izvoade și modele autentice și avem alături artiști precum Constantin Dinu, care ne însoțesc pretutindeni, oameni minunați ce spun povești frumoase despre Țara Făgărașului“ a spus Anca Bâgiu, vicepreședinta asociației ,,Iia călătoare“.
  •   Cornel Comici, fotograf cu ștate vechi în a surprinde cotidianul, s-a arătat încântat de imaginile expuse în vernisajul lui Constantin Dinu. ,,Îl felicit în mod deosebit pentru curajul de a-și expune sufletul. Fotografiile se fac cu aparatul de fotografiat, ochiul dar și cu inima și cu sufletul, altfel nu prea este o fotografie reușită. Expoziția este superbă“ a spus Cornel Comici.

(Ștefan BOTORAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here