•   Cupa României la karate a fost organizată  la Făgăraş, în sala de sport de la CN ,,Doamna Stanca”

Sâmbătă, 2.noiembrie  a.c., s-a desfășurat, în sala de sport a Colegiului Național ,,Doamna Stanca“ din Făgăraș, Cupa României la Karate pe sistem S.K.I.F. La această competiție au participat peste 260 de sportivi de la 18 cluburi din țară. Evenimentul sportiv a început la ora 9.00 dimineața și s-a încheiat în jurul orei 19.00, ținându-se cont de numărul mare al sportivilor înscriși în concurs.

Opt sportivi   au primit titlul de ,,maestru al sporului“

Această competiție a constituit o premieră pentru istoria sportului făgărășean, pentru că opt sportivi legitimați la același club au primit titlul de ,,maestru al sportului“ , distincție acordată de Ministerul Tineretului și Sportului.  ,,Aceste titluri au fost acordate de Ministerul Tineretului și Sportului datorită rezultatelor naționale și internaționale. Este un eveniment istoric pentru Făgăraș, ca opt sportivi să obțină titluri de maeștri ai sportului. Sportivul Ciprian Olaru a obținut titlul de ,,Maestru emerit al Sportului“ iar sportivii Elena Cotârlan, Anna Galici, Amina Manea, Alexandra Streza, Toderel Alessio, Aldeș Claudiu și Marian Vlad au obținut titlul de ,,Maestru al Sportului“ a spus Ioan Râmbeț, antrenorul celor opt sportivi.

Ciprian Olaru: ,,Este cel mai mare câștig de când practic acest sport“

,,Este cel mai mare câștig al meu de când practic acest sport. Am muncit foarte mult pentru a ajunge la acest nivel. Pentru mine a constituit o surpriză, pentru că nu mă așteptam la acest titlu. Fără ajutorul părinților, care m-au susținut și m-au încurajat tot timpul să practic acest sport, nu ajungeam la aceste rezultate. Îi mulțumesc pe această cale și antrenorului nostru, Sensei Ioan Râmbeț, pentru încrederea și sprijinul acordat“  a declarat pentru Monitorul de Făgăraş,  Ciprian Olaru, vicecampion național pe WKF.

Aldeș Claudiu:  ,,Mă simt mândru că am reușit să ating această cotă“

,,Am primit titlul de ,,Maestru al Sportului“ pentru rezultatele obținute la concursurile naționale și internaționale. Mă simt mândru că am reușit să ating această cotă, să ajung atât de sus și mă simt un om împlinit. Sunt fericit pentru mine și antrenor, vreau să-i mulțumesc pentru sprijinul și răbdarea pe care le-a avut cu noi“ a spus sportivul Aldeș Claudiu.

Vlad Marian: ,,Am așteptat de mult acest titlu“ 

,,Am așteptat de mult acest titlu prin care mi s-a răsplătit munca de atâția ani. Le mulțumesc pe această cale antrenorului și părinților pentru sprijinul acordat“

Toderel Alessio: ,,Sunt foarte fericit pentru acest titlu“ 

,,Sunt foarte fericit pentru acest titlu, obținut după foarte mulți ani de muncă în acest sport, sper să mă ajute pe viitor“ a spus Alessio Toderel.

Alexandra Streza: ,,Sunt foarte fericită și onorată“

,,Nu știu ce să vă spun, am foarte mari emoții, dar sunt foarte fericită și onorată că am primit acest titlu“ a spus sportiva Alexandra Streza.

Președintele S.K.I.F. România a înmânat titlurile sportivilor

Titlurile celor opt sportivi făgărășeni le-au fost acordate de către Cătălin Bucur, președintele Federației de Karate S.K.I.F. România  la începerea oficială a competiției. Trebuie menționat faptul că S.K.I.F. România este comisie în cadrul Federației Române de Karate, singurul for olimpic de la noi.

Multe medalii pentru sportivii din Țara Făgărașului

  •   ,,Sportivul Olaru Ciprian a ocupat locul I la kata individual, iar Aldeș Claudiu a obținut locul II la aceeași probă. Marian Vlad s-a clasat pe locul III. De asemenea, am obținut numeroase locuri I, II, III la toate categoriile înscrise în concurs, copii și juniori“ a spus Ioan Râmbeț, antrenorul secției de Karate din cadrul CSM Făgăraș.
  •   ,,Am obținut pentru sportivii mei trei locuri II și 10 locuri III, la sportivii din cadrul CSM Karate Do Făgăraș. Mai avem un loc I la kata sincron prin sportivele Alexia Bărdaș, Teodora Botoran și Carla Scarlat care fac parte din cadrul CSM Făgăraș- grupa Țețu. Tot prin acești sportivi am obținut și un loc II la kumite-echipe“. a spus antrenorul Gheorghe Țețu.
  •   ,,Am obținut zece locuri I, cinci locuri II și patru locuri III“ a spus Luca Bora Anne Marie, antrenoarea sportivilor din cadrul CSS Făgăraș.
  •   Sportivii din cadrul clubului ACS Azuma Dojo, antrenați de Cătălin Bucur, au obținut și ei rezultate importante. ,,Am obținut șase locuri I, 11 locuri II și 13 locuri III“ a spus Cătălin Răduleț.

Premii  pentru sportivii de la  CS Viromet Victoria

Rezultate bune au fost obținute și de către sportivii din Victoria. ,,Avem un loc II la Kata individual prin Teona Beltechi care a concurat pe categoria 10-11 ani, un loc I prin Beatrice Cimpoeru care a concurat la categoria 8-9 ani și patru locuri III prin Alexandru Zamfir pentru categoria 8-9 ani, Alexandru Stoia la categoria 10-11 ani și Vlad Jurcovan la categoria de vârstă 8-9 ani. Este o competiție de verificare a nivelului sportivilor și, pentru noi, un schimb de generații, pentru că începe să se afirme o nouă generație“ a spus Cristian Iosipescu, antrenor în cadrul cluburilor C.S. Viromet Victoria și Chimia Victoria.(Ștefan BOTORAN)

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here