Manifestările  ocazionate de  Ziua Națională a României s-au organizat în școlile din Ţara Făgăraşului încă de vineri, 29 noiembrie a.c.  ,,În fiecare an sărbătorim ziua de 1 Decembrie, care este ziua națională a României și are o însemnătate specială, pentru că marchează un eveniment istoric foarte important, Unirea Transilvaniei cu România. Și în acest an ne-am pregătit pentru  eveniment, elevii noștri, coordonați de profesoare și diriginți, au pregătit un program artistic din care nu au lipsit desenele, cântecele patriotice, planșele colorate, picturi realizate în culori acrilice pe tricouri reprezentând ,,Hora Unirii“ și harta țării. Elevii noștri de liceu au făcut un steag uman care a simbolizat tricolorul“ a spus Zsuzsa Dull, profesoară de limba română în cadrul Liceului Teologic ,,Constantin Brâncoveanu“.

 Serbare la şcolile din comuna Beclean

Și elevii de la Școala Primară Beclean s-au pregătit pentru această zi printr-un concurs devenit deja celebru cu tematica ,,România-i țara mea!“. ,,A fost un concurs care a implicat abilitățile creative, elevii mai mici au realizat desene, iar pentru elevii din clasa a IV-a a fost pregătit un test minuțios de cunoștințe din istoria noastră câștigat de elevii școlii Beclean. La acest concurs de istorie s-au evidențiat Roșca Sorin, care a obținut premiul I, și Cezar Ignat, care a obținut premiul II. Nu a lipsit din această activitate festivă nici tombola pentru copii. În cadrul acestui eveniment au fost cântate și cântece patriotice, specifice zilei de 1 Decembrie. Primăria s-a implicat și ne-a ajutat cu premiile pentru tombolă“ a spus învățătoarea Polixenia Gherman. ,,Am participat la serbarea şcolii dedicată Zilei Naţionale. A fost emoţionant, iar concursul organizat a antrenat copiii. Felicitări pentru munca depusă. I-am recompensat cu premii şi dulciuri oferite de primărie” a spus primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu.

Program artistic la şcoala din Ucea

Elevii din cadrul Școlii Gimnaziale Ucea de Jos au realizat un frumos program artistic cu ocazia acestui eveniment. ,,Am pregătit un colaj de cântece patriotice împreună cu copiii de aici care fac parte din grupul ,,Sirinx“. Va fi foarte frumos și este păcat să nu-i auzi cum cântă peaceşti copii“ a spus profesorul Titi Cârstea, coordonatorul grupului de copii din Țara Făgărașului- ,,Sirinx“. ,,Elevii claselor primare și gimnaziale au pregătit o serbare în cinstea zilei naționale. S-au recitat poezii și cântece patriotice. De asemenea, preșcolarii de la cele două grădinițe împreună cu elevii au muncit întreaga săptămână pentru a cinsti această zi specială cu cele mai frumoase creații artistice ale lor, realizând colaje, picturi reprezentative și costume de hârtie care au întruchipat Țara Românească, Basarabia, Bucovina și Transilvania, ori au confecționat stegulețe și broșe“ a spus Roxana Naneș, profesoară de limba română în cadrul Școlii Gimnaziale Ucea.

Nici la Școala Gimnazială Lisa ziua națională a tuturor românilor nu a trecut neobservată, elevii au cântat Imnul Național și au realizat un mic program artistic.

(Ștefan BOTORAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here