Muzeul Țării Făgărașului, ,,Valer Literat” a organiyat o serie de evenimente în luna decembrie 2019.

  •   Marți, 10 decembrie a.c., la ora 11.00 s-a desfășurat  vernisajul unei  expoziții de icoane pe sticlă realizate de elevii din Șinca Nouă sub supravegherea profesoarei Daniela Ciocănaru.
  •   Vineri, 13 decembrie a.c. , la ora 17.00, a avut loc   o proiecție de film pe teme istorice și culturale despre bisericile fortificate din Transilvania sub egida ,,Comorile uitate ale Transilvaniei: Bisericile fortificate” realizat de Adrian Arsu. Evenimentul s-a desfășurat în Turnul Thomory din incinta Cetății Făgărașului. ,,Muzeul găzduiește lansarea unui ciclu de filme al cărui scop este promovarea comorilor pierdute ale Transilvaniei. Adrian Arsu, care a mai făcut un scurt film de prezentare a Cetății Făgărașului, ne oferă acum pelicula ,,Monumente de arhitectură religioasă și laică din Țara Făgărașului”.
  •   Un alt eveniment  este un concert special de Crăciun oferit de Corul de Cameră ,,Astra” din Brașov condus de prof. univ. Ioan Oarcea. Concetul de colinde  va avea loc joi, 19 decembrie, 18.30,  în Sala Tronului.  ,,Este o onoare că acest cor concertează la noi și îi invităm, cu această ocazie, pe toți iubitorii muzicii de cameră să ni se alăture” a spus Elena Băjenaru, directoarea Muzeului Țării Făgărașului.

(Ștefan BOTORAN)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here