•   După ce a fost exclus, consilierul judeţean aduce acuzaţii conducerii PSD

 

În organizaţia judeţeană a PSD Braşov apele sunt tulburi, aşa cum dă de înţeles consilierul judeţean Radu Mitric.  Acesta a fost exclus din PSD în urmă cu câteva luni, iar săptămâna trecută,  Radu Mitric a organizat o conferinţă de presă în care a făcut publice  motivele reale pentru care ar fi  fost exclus din rândurile PSD.  Consilierul judeţean a adus acuzaţii conducerii, afirmând că la nivelul judeţului ar funcţiona o ,,cooperativă” care împarte funcţiile publice idiferent de partid.  Radu Mitric a intrat în PSD după ce a renunţat la PRM, partidul condus de Vadim Tudor. Marian Rasaliu susţine că ,,un membru de partid trebuie să promoveze politica partidului” contrazicându-l pe Mitric.

Ce spune Mitric

,,Sunt într-un moment în care nu mi-aş fi dorit să ajung, dar presa braşoveană a reuşit să afle chiar de la sediul PSD Braşov şi să scrie articole despre faptul ca am fost îndepărtat de oamenii şi de partidul în care a muncit ani de zile. Azi vară, un coleg din PSD pentru care am făcut campanie din casă în casă, pentru a-l face primar în Făgăraş în 2016, împreună cu un alt coleg de partid preşedinte la Braşov au făcut tot posibilul să mă excludă din PSD. De ce ? Pentru că le spuneam lucrurilor pe nume ,pentru că am opinie, pentru că am puncte de vedere. Au reuşit intr- un final. Atunci, negăsind loc de dialog , mi-am căutat dreptatea în justiţie. Am păţit la fel ca şi Sorin Susanu de la Braşov şi cum va urma probabil Valentin Clont, viceprimarul de la Făgăraş, care şi el a fost înlăturat de puţin timp din funcţia de vicepreşedinte PSD Braşov, sau ca şi consilierii locali PSD Făgăraş ,maziliţi pentru că au votat în consiliul local pentru modernizarea străzii Doamna Stanca din banii de ocolitoare, alăturându-se actualului primar. Am dat în judecată PSD Braşov, considerând abuzivă excluderea mea.  Procesul se judecă  la Tribunalul Braşov, contencios administrativ, şi în martie este programat primul termen.  Nu am vrut să fac public acest lucru, am considerat că nu este normal să ne spălăm rufele în public. Mä simt obligat doar să vă dau un răspuns vouă, celor care ştiţi despre activitatea mea. Chiar zilele astea se împlinesc trei ani de zile de când activez, ca şi ales al vostru, în cadrul Consiliul Judeţean Braşov. Sunt fericit că în tot acest timp am reuşit să particip la promovarea proiectelor care vor face mai bună viaţa locuitorilor judeţului Braşov şi a celor din Țara Făgăraşului.
Prin negocieri intense ,fără orgolii si lăsând la o parte culoarea politică am reuşit să urnim din loc proiecte pentru locuitorii acestui judet. Semnatura mea sta pe proiectul „Aeroportul Brasov” ,pe „Drumul de sub munte” ,pe proiectul ” I.T.I. Tara Fagarasului”. Chiar dacă viitorul meu politic in PSD este complicat in acest moment, rămân acelasi om dedicat proiectelor pe care le-am demarat” a declarat  Radu Mitric , consilier judetean.

 

,, Aş vrea să dispară cooperativa prin care se negociază poziţiile la nivelul judeţului”

În conferinţa de presă, Radu Mitric s-a dezlănţuit şi a adus acuzaţii conducerii organizaţiei judeţene a PSD, acuzându-l pe preşedintele acesteia că ar fi ,,omul lui Scripcaru”. De asemenea  l-a invitat  să candideze la funcţia de primar al Braşovului împotriva lui Scripcaru pentru a demonstra că nu este „omul primarului. ,,PSD nu are nici un viceprimar, iar la Consiliul Judeţean Braşov nu a obţinut poziţia de vicepreşedinte. De asemenea, prefect a fost numit Marian Rasaliu, fost membru PD. Deja se spune că preşedintele real al PSD Braşov este George Scripcaru”, a declarat Radu Mitric.   În plus, consilierul judeţean susţine că ar exista „o cooperativă la nivelul judeţului Braşov“, între partide, pentru împărţirea funcţiilor în Consiliul Judeţean şi Consilul Local. „Aş vrea să dispară cooperativa prin care se negociază poziţiile, iar bătăliile pentru Primăria Braşov şi Consiliul Judeţean să fie reale. Numai aşa vom merge înainte“, a declarat Mitric.

 Nu exclude alte colaborări

Radu Mitric este consilier judeţean din 2017, iar în PSD activează din 2012. „Am susţinut de multe ori şi am luat cuvântul pe diverse probleme. Am ridicat problema Companiei Apa, Aeroportului Braşov. Cred că am luat cuvântul de cel puţin 30 de ori, punând întrebări pertinente. Mulţi ar fi vrut să vadă circ din partea liderului PSD din Consiliul Judeţean Braşov sau să fim «Gigi Contra». Am preferat o abordare constructivă, cu întrebări şi luări de poziţie pertinente.  Rezultatul,  excluderea mea  din partid, o decizie care încalcă prevederile statutare ale partidului“, a explicat Mitric, adăugând că nu are  nimic împotriva PSD şi  se consider n continuare  membru în acest partid.  ,,Nu exclud  însă colaborarea cu alte formaţiuni politice dacă aceasta va fi în  interesul cetăţenilor” a adăugat Mitric.

Rasaliu: „Un membru de partid trebuie să promoveze politica partidului“

De cealaltă parte, din partea PSD a explicat situaţia proaspătul preşedinte executiv al filialei Braşov, Marian Rasaliu.   „Trebuie înţeles faptul că un membru trebuie să promoveze interesele partidului. Partidul l-a ajutat să obţină o funcţie. Un membru de partid trebuie să promoveze politica partidului. Când i-a fost retras sprijinul politic eram la Prefectură. Nu ştiu care sunt motivele, dar dacă s-a ajuns la această concluzie, înseamnă că lucrurile nu au fost calculate greşit”, a declarat Marian Rasaliu. (M.F.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here