Din 2016 până astăzi, Spitalul Municipal Făgăraş a fost dominat de instabilitate. Au fost schimbaţi directorii tot la 6 luni, fie ei directori generali, medicali sau şefi de secţie şi contabil şef. Iar când s-a format binomul Câju-Sucaciu, prin 2017, spitalul a devenit o castă a  favorurilor de tot felul şi a intereselor. La finele anului trecut s-a anunţat un  nou concurs pentru ocuparea funcţiei de  manager al spitalului,  organizat de consiliul de administraţie dominat de acelaşi binom.  Şi-au exprimat intenţia de a se înscrie  la concurs trei candidaţi, dr. Tarta, ec. Ţîmboiu şi dr. Pandrea, care au şi participat la prima etapă a competiţiei, vizitarea spitalului. Până  la finalul perioadei de înscriere au rămas însă  doi candidaţi în competiţie, Persida Ţîmboiu şi Mihaela Pandrea.  Conform unor surse, favorita binomului este Pandrea, cea care a fost numită   manager interimar   după  demisia precedentului manager.  Astfel, înclinăm să dăm crezare surselor care spun că  au avut loc  intervenţii  mai puţin ortodoxe asupra contracandidaţilor lui Pandrea  cu scopul de a-i determia să  se retragă din concurs pentru a lăsa drum liber managerului preferat al binomului.

Proba de marţi

Marţi,  11 februarie a.c., ora 10.00, se va derula ultima etapă a concursului, susţinerea proiectelor de management de către cei doi candidaţi  la sediul Primăriei Făgăraş.   Pot participa  şi făgărăşenii dacă, aşa cum a fost stipulat în Regulamentul de concurs, îşi exprimă intenia de participare printr-un  e-mail trimis  pe adresa spialului (secretariat@spitalulfagaras.ro)  cu cel puţin 24 ore înaintea probei anunţate. Monitorul de Făgăraş şi-a anunşat déjà intenţia. Dar tot binomul decide cine poate asista la susţinerea proiectelor de management.

Concurs lipsit de transparenţă

Nu este de mirare că acest concurs naşte suspiciuni.  În primul rând  nu a fost făcută publică de către CA  componenţa comisiei de concurs. Nici la solicitarea candidaţilor  şi nici a presei  nu a fost dată publicităţii componenţa nominală a comisiei. Evaluarea dosarelor de înscriere  şi procesul verbal aferent acesteia poartă doar semnătura  a doi membri, Mariana Câju cu drept de vot şi secretara Adriana ănase, fără drept de vot,  deşi toţi membrii comisiei de concurs (încă doi) ar fi trebuit să semneze procesul verbal.  În documentaţia de concurs ar trebui să fie o decizie a CA în care să fie stipulată componenţa comisiei de concurs.  Mariana Câju a fost numită în consiliul de administraţie al spitalului de către primar în 2017 şi de atunci îşi spune preşedinte al acestui for decizional, iar toate deciziile care privesc activitatea unităţii spitaliceşti, medicală, administrativă, economică, investiţii  poartă amprenta ei.  În acelaşi timp figurează şi ca director al unor proiecte de investiţii din spital şi din administraţia publică locală,  postură  remunerată cu un procent generos din valoarea fiecărui proiect.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here