Trupa de teatru ,,Thalia” coordonată de Ionuţ Sas a urcat din nou pe scenă unde a prezentat   trei monologuri și o piesă de teatru din volumul de schițe  semnat de  Tudor Mușatescu,  ,,Ale vieții valuri” apărut în anul 1932. Spectacolul a avut loc vineri, 21 februarie a.c., începând cu ora 18.00.   ,,Mușatescu este considerat un continuator al comediei de moravuri a lui Caragiale. Am ales data de 21 februarie pentru punerea în scenă a pieselor pentru că pe data de 22 februarie Mușatescu s-a născut la Câmpulung Muscel, în anul 1903. Am avut trei monologuri intitulate ,,Dragă unchiule”, ,,Domnule director”, ,,Dragă tușă Filofteio” interpretate de Ștefania Pică, Sonia Ioana Huzum și Mădălina Szilveszter. După aceea am pus în scenă piesa cazonă ,,Garoafele lui Trandafir” în interpretarea lui Rareș Oltean, care a jucat rolul soldatului Trandafir, Andrei Stanciu în rolul locotenentului Titi, Maria Sucaciu în rolul lui Madam Costeci, pe Alessia Gonțea în rolul coanei Caliopi și Ioana Frîncu în locul Ginei” a spus Ionuț Sas.

  •    ,,A fost o premieră să joc într-un rol de Mușatescu, eu am interpretat rolul Ginei. Nu am mai jucat niciodată Mușatescu,  iar textul nu mi s-a părut foarte greu. Este un scriitor destul de haios din câte am putut observa învățând textele” a spus Ioana Frîncu.
  •   ,,Eu am interpretat rolul soldatului Trandafir. Nu am mai jucat niciodată Mușatescu, textele nu au fost grele dar nici ușoare, au fost între complicat și abordabil” a spus Rareș Oltean.
  •   ,,Mușatescu a făcut opere interesante, iar pe 22 februarie este ziua lui de naștere și am încercat să interpretăm piesa. Nu este neapărat greu, eu am mai citit textul acum câtiva ani, mai sunt cuvinte vechi din perioada modernă dar, față de Caragiale care avea termeni mai complicați, mi se pare mai accesibil” a spus Andrei Alexandru Stanciu.

(Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here