Centrul de permanenţă din Victoria  va fi reabilitat printr-o  investiţie aprobată de CL Victoria în şedinţa extraordinară  din luna februarie 2020.  A fost alocată în acest sens suma de 40.000 de  lei de la bugetul local ,,Pentru buna desfăşurare a Centrului de permanenţă am alocat din bugetul local 2020 suma de 40.000 lei. Ne propunem să realizăm lucrări de reabilitare precum  amenajarea unui grup sanitar pentru personalul medico – sanitar,   schimbarea unor uşi şi geamuri cu tâmplărie PVC, dar vom efectua şi  lucrări de reparaţii şi igienizare” a spus primarul oraşului, Gheorghe Cristian.  Şi coordonatorul centrului, dr Sorin Prică, a solicitat conducerii primăriei  lucrări de investiţii prin adresa nr. 2678 din 24 februarie a.c.  Conform adresei, lucrările solicitate sunt:

  •   Sterilizarea zilnică a instrumentarului propriu în autoclav, în acest sens  să fie încheiat un contract cu o unitate sanitară.
  •  Extinderea spaţiului cu o încăpere destinată depozitării materialelor  consumabile.
  •   Înlocuirea unor geamuri din sala de aşteptatre cu tâmplărie PVC.
  •   Realizarea unui grup sanitar pentru personalul medico – sanitar separat de cel al pacienţilor.
  •   Instalarea unui post telefonic şi internet.

Mulţi pacienţi

În perioada 1 ianuarie 2020 – 27 februarie 2020 au trecut pragul Centrului de permanenţă din Victoria 896 de persoane, din care 441 pentru consultaţii, iar  alţi 455 au beneficiat de tratament.  Anul trecut,  la Centrul de permanenţă au fost înregistrate  5.271 de persoane. Unitatea  funcţionează la Victoria de 11 ani în clădirea Policlinicii, primăria suportând de la buget cheltuielile legate de utilităţi.  Serviciile medicale sunt asigurate de 7 medici şi 7 asistente medicale.   ,,La Centrul de permanenţă asigurăm urgenţe minore,  de cod verde, iar pentru cele  încadrate  la cod galben sau roşu,  solicităm Ambulanţa.  Administraţia publică locală ne-a susţinut de câte ori am avut nevoie de ajutor’’ a spus medicul coordonator al  centrului, Sorin Prică.  Această unitate are program zilnic de la 16.00 până dimineaţa la 8.00, iar sâmbăta şi duminica non stop.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here