Pachete pentru cei izolaţi la domiciliu

Preotul  Mihail Fogoroş de la biserica ce poartă hramul ,,Cuvioasa Paraschieva” din oraşul Victoria a împărţit pachete cu alimente unor familii care sunt autoizolate în apartamente.  ,,Unii oameni au intrat în panică şi mi-au cerut ajutor. Am făcut câteva pachete cu alimente precum zahăr, ulei, făină, mălai, conserve de peşte, fasole boabe, paste, sare, alcool sanitar, săpun lichid şi o prescure şi le-am împărţit. Cel mai mult m-a impresionat o familie care era disperată şi mi-a spus că s-a autoizolat în casă. Niciunul din familie nu a fost plecat din oraş şi nu a luat legătura cu alte persoane venite din alte ţări, dar mi-au spus că le este frică de virus pentru că au un copil bolnav.  M-au întrebat pe un ton care m-a şocat,  părinte ce să facem? Ne este frică de acest virus. Copilul nostru suferă de o boală şi acum ne este teamă pentru el. Am discutat mai mult la telefon şi le-am spus să nu îşi piardă credinţa, să se roage şi să nu intre în panică. Când am ajuns  la uşa  lor s-au luminat la faţă şi mi-au  mulţumim că sunt  alături de ei’’ a spus părintele Mihail Fogoroş.

 

,,Mă rog de acasă pentru credincioşi’’

,,De câteva zile nu mai facem slujbă la biserică pentru a evita răspândirea virusului. Credincioşii trebuie să se roage acasă şi să-şi facă o sfântă cruce. În perioada următoare m-am gândit să fac un ,,altar’’ în curtea bisericii, iar localnicii să vină la slujbă şi să păstreze distanţă unii de alţii. Există multă răutate pe reţelele de socializare, între noi cei din România şi cei veniţi din diaspora. Cel care vine acasă în România trebuie doar să se declare din ce zonă vine şi apoi să stea izolat în casă 14 zile pentru a evita răspândirea virusului. Biserica, primăria şi comunitatea îi va ajuta.  Nu poţi să vii acasă şi să aduci moartea celor dragi. Trebuie să fim responsabili, să nu  îmbolnăvim cu acest virus părinţii, copiii şi familia, pentru că  toată viaţa vom regreta’’ a mai spus părintele Mihail Fogoroş.

 

,,Suntem în Postul Patimilor şi trebuie să ne ducem crucea”

,,Vom  trece peste aceste clipe şi vom aprecia viaţa, familia şi prietenii. O să gândim altfel, o să fim mai buni şi cu sufletul curat. Acum trebuie să ne rugăm, nu trebuie să ne certăm. Mai  mult,  suntem în Postul Patimilor şi trebuie să ne ducem crucea. Acum trebuie să ne fie frică de Dumnezeu, să stăm în genunchi şi să spunem stop răutăţilor. Trebuie să arătăm că suntem demni şi să înfruntăm împreună ceea ce se întrevede. Suntem puternici dacă vom fi uniţi  contra bolii. În caz că aveţi nevoie de cumpărături nu ezitaţi să cereţi ajutor. La biserică avem voluntari care  vă pot aduce pachete cu cele necesare. E Postul Mare ne ajutăm unii pe alţii şi vom trece peste această încercare’’ a mai spus părintele Mihail Fogoroş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here