Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a decis să sisteze internările pacienţilor cronici, cu excepţia celor neoplazici, al căror tratament curativ sau de reechilibrare nu poate fi întârziat. Aceasta este una dintre măsurile luate în contextul reducerii riscului de infecţie cu COVISD-19. Medicii de la Judeţean au transmis şi un mesaj către braşoveni, mulţumind celor care au sprijinit în ultima perioadă activitatea spitalelor şi cerându-le cetăţenilor să stea acasă, pentru a se proteja.

Toţi pacienţii care ajung la UPU vor trece prin Pavilionul Triaj

În contextul epidemiologic actual, al infecţiilor cu virusul SARS Co-V2, dar şi al instituirii stării de urgenţă pe teritoriul României, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov anunţă că a luat şi alte măsuri pentru a putea asigura asistenţa medicală de urgenţă pentru toţi locuitorii judeţului Braşov. În acest scop, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a reorganizat şi Unitatea de Primiri Urgenţe, cu constituirea unui pavilion separat, destinat trierii pacienţilor. Astfel, începând cu data de din 24 martie 2020, toţi pacienţii care se vor prezenta la UPU vor face acest lucru la Pavilionul Triaj situat în imediata apropiere, în curtea spitalului, cu intrare din strada Octavian Augustus.

„La UPU, doar pentru urgenţe, în rest, la medicii de familie şi centrele de permanenţă“

De asemenea, în cadrul spitalului au fost modificate unele circuite, pentru separarea şi izolarea pacienţilor cu potenţial infecţios. „Din păcate, din cauza lucrărilor de reabilitare, asigurarea urgenţelor stomatologice în SCJU Braşov nu este posibilă deocamdată, din cauza lipsei spaţiului. Însă, Colegiul Medicilor Stomatologi Braşov poate înfiinţa un cabinet pentru asigurarea acestor servicii“, a transmis conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, care are şi un apel la braşoveni: „Facem apel la populatia judetului Brasov să stea acasă si sa apeleze la serviciile SCJU Braşov doar în cazurile de urgenţă majoră. Pentru restul afecţiunilor pot apela la medicii de familie, Centrele de Permanenţă, eventual la spitalele mai mici din judet, serviciul 112. Mulţumim celor care în aceste zile ne-au oferit sprijin şi ajutor material pentru realizarea obiectivelor pe care ni le-am propus şi dotarea cu materiale sanitare deficitare. Mulţumim braşovenilor pentru susţinere şi înţelegere şi „STAŢI ACASĂ!“

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here