Nouă tone de materiale sanitare, constând în 200.000 de măști FFP2, au ajuns în România din China ieri, 3 aprilie. Aceste materiale vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în județe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv, comunică Grupul de Comunicare Strategică.

Aeronava Tarom, care a aterizat în această seară pe aeroportul Otopeni, a realizat cursa în baza unui contract comercial pentru perioada 2-3 aprilie 2020, pe ruta Bucureşti – Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) pentru a aduce 9 tone (cca 100 mc) de materiale sanitare necesare în lupta cu noul virus coronavirus (COVID-19).Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului„, afirmă aceeaşi sursă.

GCS precizează că după revenirea în ţară, pentru că a fost într-o zonă galbenă privind răspândirea Covid-19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare.

  • ,,Sunt aşteptate şi alte transporturi conţinând achiziţii realizate de Compania Naţională Unifarm SA, care vor fi comunicate pe măsură ce se vor concretiza. În prezent, Compania Tarom are pregătite două aeronave de pasageri de tip Boeing din categoria 737-800 NG pe care le poate converti (scaune scoase) pentru a efectua zboruri de tip full cargo şi a transporta materiale sau echipamente. Tarom va onora, în continuare, orice cerere pentru astfel de zboruri având în vedere nevoia acută de materiale şi echipamente medicale atât de necesare în lupta împotriva răspândirii noului coronavirus (COVID-19)„, mai afirmă GCS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here