Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat sâmbătă suspendarea zborurilor spre și dinspre țările aflate în zona roșie. Începând de duminică, de la ora 23, toate zoborurile către SUA, Austria, Belgia, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran vor fi suspendate. Românii care muncesc sezonier în afara țării vor putea pleaca în străinătate zboruri charter.

  • Având în vedere că multe țări au intrat în zona roșie am decis să suspendăm toate zborurile spre Austria Belgia, SUA, Elveția, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran în și din aceste țări, pentru o perioada de 14 zile ncepând cu 5 aprilie, ora 23. Nu se aplică zborurilor de transport de marfă, corespondență, zboruri umanitare, precum și aterizările tehnice necomerciale”, a declarat ministrul de interne.

Marcel Vela a precizat că Ordonanța Militară 7 reglementează transportul sezonierilor care muncesc în străinătate. Astfel, vor fi permise zboruri charter pentru transportul lucrătorilor sezonieri din România către alte state, cu avizul țărilor respective”, a mai declarat ministrul.

Ţările din zona roşie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here