BRAȘOV. BULETIN DE PRESĂ, 05.04.2020
■ COVID-19. În județul Brașov, potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, 240 de persoane se află în carantină, iar 4.046 de persoane sunt autoizolate și monitorizate la domiciliu.
■ Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Burebista” și Poliția Locală au continuat misiunile impuse de starea de urgență și de ordonanțele militare aflate în vigoare, efectuând controale și verificări, escortând convoaie auto și asigurând paza locațiilor de carantinare. De asemenea, polițiștii brașoveni au verificat și respectarea restricțiilor de circulație în locurile de agrement de pe raza județului.
■ Polițiștii și jandarmii au efectuat 2.468 de verificări ale respectării condițiilor autoizolării la domiciliu. O persoană a fost sancționată pentru nerespectarea acestor condiții și a fost plasată în carantină instituționalizată, urmând a suporta costurile acesteia.
■ Pentru nerespectarea prevederilor ordonanțelor militare, cu preponderență ale celor privind restricțiile de circulație, s-au aplicat 370 de sancțiuni, în valoare de peste 630.000 lei.
■ Efective de polițiști și jandarmi au însoțit 30 de convoaie auto care au tranzitat județul sau spre locațiile de carantină.
■ Polițiștii brașoveni au verificat un număr de 28 de societăți comerciale și persoane fizice autorizate, sub aspectul respectării prevederilor ordonanțelor militare emise după declararea stării de urgență.
■ Instituția Prefectului județului Brașov face în continuare apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile ordonanțelor militare. Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.
■ Reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile din surse oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, ci o linie telefonică alocată strict pentru informarea populației cu privire la COVID-19.
Instituția Prefectului județului Brașov

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here