Secţia chirurgie de la Spitalul Municipal Făgăraş are capacitate limitată de internare. Aşa cum susţine medicul primar Mircea Florea, pot fi internaţi 50 de pacienţi cel mult. Dr. Florea spune că zona noastră   este deocamdată curată şi ar fi trebuit păstrată această situaţie. ,,Zona noastră este curată deocamdată. Opinia mea, în această situaţie,  ar fi trebuit o  barieră la Perşani pentru a nu se răspândi virusul. Dar decizia este în altă parte. Oricum nici cetăţenii nu sunt responsabili, o parte dintre ei nu respectă măsurile de protecţie” a spus medicul Mircea Florea.

,,Trebuie să avem echipamente de protecţie”

În această perioadă, spitalul a funcţionat normal, situaţia se va schimba odată ce  spitalul a fost declarat support COVID-19. ,,Am operat pacient cu suspiciune de infectare cu coronavirus. Era un pacient venit din izolare la domiciliu care necesita intervenţie imediată.  A fost făcut testul rapid şi era negativ.  Acum fiind spital suport, vom primi pacienţi infectaţi. În acest caz trebuie să avem echipamente complete de protecţie şi probabil vom avea.  Acum avem echipamente. Dacă vom lucra în siguraţă, nu ştim. Nici pe stradă nu poţi fi în siguranţă. Eu, personal, mi-am achiziţionat materiale de protecţie de pe platforma Amazon, chiar dacă preţurile sunt mai piperate acolo,  dar sunt mai sigure” a mai spus medicul Florea.

2 ventilatoare la Chirurgie

În privinţa testelor pentru coronavirus, nu se ştie dacă la Făgăraş s-au efectuat sau dacă există aparatură pentru ele. ,,Nu ştiu dacă se fac la noi în spital teste pentru coronavirus. Poate se fac la Infecţioase. Noi putem face doar acele teste rapide.   În privinţa ventilatoarelor, iar nu cunosc situaţia pe spital. La noi în secţie avem 2 ventilatoare care erau în dotare şi  pe care le vom folosi. În cazul în care vom avea mulţi pacienţi vom vedea cum se va proceda” a adăugat dr. Mircea Florea.

 

 

1 COMENTARIU

  1. Vom vedea???cum adica??nu mai bine sa fie trimiti cei cu covid la bv unde au mult mai multe ventilatoare si mai.ales ca in Fagaras nu este niciun caz??Este aberant ca intr-o zona unde nu este niciun caz sa aduca din alte parti

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here