O anchetă epidemiologică a început ieri la ISU Braşov, după ce un subofiţer de la Detaşamentul 2 de pompieri a fost confirmat cu COVID 19.

„Ca urmare, s-au luat măsuri pentru autoizolarea întregului echipaj din care acesta face parte, fiind încadrat pe ambulanța SMURD din cadrul subunitatii amintite. În acest moment, nu sunt semnalate simptome la pompierii aflați în autoizolare la domiciliu și este în curs o anchetă epidemiologică. La nivelul Inspectoratului şi subunităţilor subordonate s-au luat măsuri constante de dezinfectare a spațiilor şi instruire a personalului propriu privitor la măsurile de protecție epidemiologice ce se impun. Totodată la nivelul ISU Brașov s-a dispus deschiderea unor puncte de lucru temporare pentru asigurarea distanţării sociale şi protejarea personalului propriu”, a declarat inspectorul sef al ISU Braşov – Lt.col. Marciu Lucian.

Un poliţist de la IJP Braşov a fost confirmat cu COVID-19

Şi un polițist de la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov este confirmat pozitiv cu COVID-19. Alţi 12 colegi aii săi au fost trimişi în autoizolare, o anchetă epidemiologică fiind acum în curs.

„În acest moment, nu sunt semnalate simptome la polițiștii aflați în izolare la domiciliu și nici la persoanele private de libertate și custodiate, care sunt monitorizate permanent, din punct de vedere medical. Primirea persoanelor privative de libertate de pe raza de competență, care ar presupune custodierea în CRAP Brașov, se va realiza de către centrele de retinere si arestare preventiva din judetele limitrofe, in functie de dinamica dispunerii acestora de catre organele judiciare. Sunt luate măsuri constante de dezinfectare a spațiilor din cadrul Centrului de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Brașov. De asemenea s-au luat măsuri de protecție epidemiologică, atât față de personalul implicat în activități, cât și față de persoanele private de libertate”, potrivit purtătorului de cuvânt al I.P.J. Brașov”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Braşov, subcomisar Alina Ivan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here