Centrul Județean Brașov al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că până la acest moment, în cadrul Campaniei de primire a Cererilor Unice de Plată în anul 2020, s-au depus 4598 de cereri (29,38%), din totalul celor 15.650 de fermieri, pentru o suprafaţă de 20.858,7 hectare (11,04%), din totalul de 188.901,2 hectare existente pe raza județului. Numai într-o singură zi, respectiv 15 aprilie 2020, au fost înregistrate în mediul on-line 274 de cereri unice de plată.

 ,,Primirea Cererilor s-a mutat, începând din data de 6 aprilie 2020 în mediul online, pentru a respecta prevederile privind distanțarea socială și a preveni răspândirea pe teritoriul României a epidemiei de Coronavirus. Completarea Cererii unice de plată se realizează pe site-ul APIA www.apia.org.ro, accesând link-ul aplicației IPA-Online http://lpis.apia.org.ro, iar descrierea amănunțită a utilizării aplicației se găseste în ghidul de utilizare al acesteia care poate fi accesat la butonul Asistență. Documentele care se atașează la dosarul Cererii unice de plată sau la modificările aduse acesteia (copie CI/BI/pașaport/certificatul de înregistrare la ONRC/certificatul de înregistrare fiscală, dovadă cont bancar activ) se transmit prin mijloace electronice către Centrele județene/locale APIA de care aparțin fermierii” explică Dorel Stânea, directorul executiv APIA Braşov, într-un comunicat de presă.

Campania de depunere a Cererilor Unice de Plată se va încheia la data de 15 iunie 2020, în conformitate cu prevederile OMADR nr.89/ 03.04.2020 privind depunerea on-line a cererilor unice de plată aferente anului 2020. Sprijinul financiar este finanţat din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA), din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) şi de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

  •  Până la data de 14 aprilie 2020, s-au  efectuat plăți aferente Măsurii 14 și Măsurii 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – pachet a) Plăți în favoarea bunăstării porcinelor și pachet b) Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor, pentru cererile depuse în anul 2019.

Suma totală autorizată la plată este repartizată astfel:

  • 306, 57 euro pentru beneficiarii care au accesat Măsura 14 – (pachet a. Plăți în favoarea bunăstării porcinelor), în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale în vigoare;
  • 146.457 euro pentru beneficiarii care au accesat Măsura 14 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – (pachet b. Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor), în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale în vigoare.
  • 210,92 euro pentru beneficiarii care au accesat Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – (pachet a. Plăți în favoarea bunăstării porcinelor), în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale în vigoare.
  • 461 euro pentru beneficiarii care au accesat Măsura 215 – Plăţi privind bunăstarea animalelor – (pachet b. Plăţi în favoarea bunăstării păsărilor), în conformitate cu prevederile legislaţiei europene şi naţionale în vigoare.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here