Un nou scandal într-o comunitate de romi a avut loc, luni seara, la Codlea. A fost nevoie de inreventia polițiștilor.
,,La data de 20 aprilie 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Brașov a fost sesizat prin SNUAU 112 cu privire la faptul că pe raza municipiului Codlea are loc un conflict spontan în care sunt implicate mai multe persoane. La fața locului s-au deplasat echipaje de poliție, jandarmi și polițiști locali. Incidentul a fost aplanat.”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov.  Cercetările sunt plină desfășurare, iar oamenii legii urmează să decidă dacă vor emite sau nu ordonanțe de reținere.

Scandalul a avut loc în cartierul Mălin din Codlea, unde mai multe persoane au început să se bată în stradă. Polițiștii locali au ajuns primii și au încercat să-i despartă pe romii care se loveau cu obiecte contondente, apoi la afața locului au fost trimise și alte echipaje de polițiști și jandarmi. Doi polițiști au fost loviți cu lopețile în cap de către scandalagii. Din primele informaţii, un jandarm ar fi fost lovit în cap cu un obiect contondent, starea acestuia nefiind însă gravă. Poliția Brașov a anunțat că în total 4 forţe de ordine au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar două persoane implicate în incident au fost transportate la spital.
Ministerul de Interne a anunțat luni că a suplimentat efectivele de forțe de ordine în zone cu o infracționalitate ridicată. Măsurile au fost luate după ce în prima zi de Paște au avut loc scene violente în cartierul Rahova din Capitală, la Săcele și în Ploiești. Violențe de stradă și confruntări cu forțele de ordine s-au petrecut și la Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here