Meteorologii au emis, miercuri, noi alerte de vremea rea, valabile până joi seara aproape în toată țara. La munte, în 13 județe, va intra în vigoare o alertă cod portocaliu care anunță vânt cu rafale de 140 km / h. La Bâlea lac stratul de zăpadă a trecut de 1 m şi vântul bate cu putere.

Pentru intervalul miercuri ora 13:30 – joi ora 21:00, ANM a emis o informare generală, în care anunță în cea mai mare parte a țării intensificări ale vântului, cu viteze la rafală în general de peste 45…55 km/h. La munte rafalele vor depăși 60…70 km/h și se vor semnala precipitații mixte.

Local și temporar în nord, centru, est și sud-est va ploua moderat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică (averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice). În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 15…25 l/mp și punctiform 30 l/mp.

De asemenea, miercuri între orele 13:30 – 21:00, pentru zona montană înaltă, meteorologii au emis o alertă cod galben care anunță vânt cu intensificări la rafale de peste 90…100 km/h. Temporar, la altitudini de peste 1700 m, se vor semnala precipitații predominant sub formă de ninsoare și local va fi viscol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here