Locatarii de pe strada Doamna Stanca s-au trezit cu apa menajeră de la canalizare în case.   Şi curţile, beciurile şi anexele locuinţelor  au fost inundate. S-a întâmplat  săptămâna trecută în urma ploilor torenţiale. Locatarii critică şi modul în care se lucrează în prezent la modernizarea străzii, spunând că  lucrările se fac de mântuială.

  •  ,,Reţeaua de canalizare făcută de Recon şi Doje este subdimensionată. Din acest motiv canalele din faţa porţii au refulat. În curte s-a format un râu, iar apa mizerabilă din canal a traversat curtea.  Canalizarea mi-a inundat  beciul, unde apa a măsurat o jumătate de metru. Apa din canal a ajuns şi în depoziul de cereale, norocul nostru a fost că sacii erau depozitaţi pe nişte paleţi de lemn, iar apa nu a ajuns la ei. Nu este prima dată când canalizarea refulează ca o fântână arteziană şi apa ne intră în curte. Cu  motopompa am reuşit să scot apa din beci. Ţeava de canalizare este de doar 200 de mm, iar cea veche era de 600 de mm, normal să refuleaze apa din canal’’ a spus Dan Jiga de la nr. 98 A de pe strada Doamna Stanca.
  • ,,În noaptea de 12 spre 13 iunie a.c., după miezul nopţii, ne-am trezit cu apă în holul locuinţei şi în baie. Canalizarea ne-a refulat în casă. Ne-am şocat când am văzut apă, ne-am apucat să strângem apa cu făraşul şi cu mopul. Sâmbătă, 13 iunie 2020, am sunat la Primăria Făgăraş, iar ofiţerul de serviciul  mi-a spus să revin  luni, dar nu am mai sunat. Pe vremea când se lucra la această canalizare le-am spus că vom avea probleme şi am făcut sesizare, dar degeaba. Recepţia lucrării nu era finală când la faţa locului au venit specialişti de la apă – canal care ne-au spus că apa intră în curte întrucât  casele au fost construite mai jos decât şoseaua. Acest imobil a fost proiectat şi construit în 1959.  Dacă ştiam că reţeaua nouă de canal nu face faţă, mai bine ne făceam fosă septică’’ a spus Iustina Eugenia Borcănescu, de la nr. de casă 100 de pe strada Doamna Stanca.
  • ,, Se lucrează în ultimul hal pe strada Doamna Stanca.  De o săptămână nu pot să scot masina din curte datorita mizeriei lăsate de lucrători. Au aruncat pavelele pe trotuar, au acoperit şanturile de mântuială. Este bătaie de joc. Această situaţie este în  dreptul imobilelor nr. 99, 101, 103” a spus Ioan Keşeru.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here