Alimentele UE destinate săracilor au ajuns, la Făgăraş,  miză pentru campania electorală. Sunt folosite de primar şi FDGR, partidul care-l susţine, pentru a atrage voturile  nevoiaşilor urbei. O spune Nelu Mareş, preşedintele organizaţiei PNL Făgăraş, susţinut şi de  consilierii locali liberali, care critică decizia edilului şef de a distribui aceste alimente de pe o proprietate a FDGR din Făgăraş, de pe strada Libertăţii, respectiv Biserica Evanghelică. ,,Alimentele pentru persoanele defavorizate primite de la Uniunea Europeană nu trebuie să fie folosite  pentru a obţine voturi. Chiar dacă pachetele sunt voluminoase, Municipalitatea deţine  multe spaţii generoase de unde se puteau distribui  beneficiarilor, de la fosta garnizoană care stă nefolosită, de la cantina săracilor, de la sediul DAS din Tudor Vladimirescu sau de la sala de sport de la CN ,,D-na Stanca”. De fiecare dată s-au folosit spaţiile municipalităţii pentru distribuirea acestor alimente sau a produselor UE.  Folosind   o clădire a Forumului German,  fie ea şi biserică, nu înseamnă decât campanie electorală” au spus Nelu Mareş, preşedintele organizaţiei PNL Făgăraş,   şi consilierii locali liberali.

 

 Biserica Evanghelică în campanile electorală cu primarul

Pachetele UE cu alimente au ajuns la Făgăraş astăzi, 7 iulie, când a început distribuirea lor. Primăria Făgăraș le distribuie prin  Direcția de Asistență Socială, dar  a  introdus în ecuaţie şi FDGR, respectiv biserica, pentru a da bine în ochii  alegătorilor.

,,Primăria Făgăraş  începe distribuirea pachetelor gratuite cu produse alimentare, prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) 2019/2021. Beneficiare sunt persoanele care au un venit minim garantat și cele care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei. Pachetele pot fi ridicate începând din 7 iulie 2020, zilnic între orele 9.00 – 13.00, din curtea Bisericii Evanghelice din centrul orașului (intrarea din strada Libertății). Acestea conțin: făină albă de grâu (5 x 1 kg), mălai (4 x 1 kg), paste făinoase (2 x 400 g), ulei (4 x 1 L), zahăr (2 x 1 kg), orez (4 x 1 kg), conserve cu carne de vită (5 x 300 g), conserve cu carne de porc (3 x 300 g), pate de ficat de porc (5 x 200 g), compot de fructe (2 x 720 ml), gemuri (360 g + 360 g). Ridicarea ajutoarelor se face în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului cu produse de igienă de către destinatarii finali” se arată în comunicatul primăriei.

 

Produsele de igienă de la UE s-au distribuit de la cantina săracilor

Cu câteva luni înainte  au ajuns şi pachetele de la UE cu produsele de igienă destinate  categoriilor defavorizate, numai că acestea s-au distribuit de la Cantina de Ajutor Social. Pachetele respective erau la fel de voluminoase precum cele cu alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here