•  Familii îndoliate  în urma unor cumplite accidente rutiere  care au avut loc pe DN1, în care au decedat tineri din Ţara Făgăraşului

Neatenţia la volan, viteza, un carosabil aglomerat, lipsa de experienţă la volan a tinerilor,  au fost principalele cauze ale accidentelor grave care s-au înregistrat pe DN1, între Braşov şi Sibiu.   Şoseaua morţii a îndoliat multe familii  ai căror membri au fost victime în accidente rutiere grave.  Cele mai fierbinţi porţiuni ale şoselei s-au dovedit a fi Perşani-Mândra, dar şi în zona Viştea. Numai în acest an şi-au pierdut viaţa cinci tineri, iar alte câteva zeci persoane au  suferit multiple şi grave traumatizme, ajungând pe patul de spital.    DN1, între Braşov şi Sibiu,  este  foarte aglomerat, iar lărgirea lui ar fi  soluţia care poate salva vieţile şi suferinţele oamenilor, fie prin construirea unei şosele rapide cu 4 benzi, fie o autostradă. Din păcate se vorbeşte de 30 de ani de un astfel de proiect, dar totul a rămas la nivel de promisiune. Nici în următorii ani această investiţie nu se află pe lista de priorităţi a guvernanţilor. Nu putem exclude însă  neatenţia conducătorilor auto şi graba lor la volan, care duc la astfel de tragedii. În anul 2018, pe   porţiunea din DN1   de la Vlădeni la Ucea, s-au înregistrat  61 de răniţi şi 14 morţi în accidente rutiere, iar anul trecut 5 morţi şi alte zeci de persoane rănite. În acest an,  evenimentele rutiere de pe DN1 au dus la decesul unor tineri pentru care autoturismele lor s-au transformat în sicrie. Cu astfel de statistici,  România se află pe locul 9 în Europa la numărul de accidente rutiere.

Andreas Bodnar şi-a pierdut viţa pe DN1

O veste cumplită a căzut ca un trăznet în familia Bodnar din Făgăraş chiar de praznicul Sf. Ilie, 20 iulie, cu puţin înainte de miezul zilei.  Andreas Bodnar se întorcea acasă de la Braşov, când,  în zona Perşani, a piedut controlul volanului în condiţiile unui carosabil umed, a părăsit carosabilul, a intrat în parapet, de unde a fost aruncat pe contrasens în faţa unui microbuz.  Fiarele contorsionate ale autoturismului  Mustang  i-au cauzat  leziuni incompatibile cu viaţa.   Salvatorii ajunşi la faţa locului n-au mai putut face nimic pentru a-i salva viaţa lui Andreas. Decesul tânărului de 25 de ani a şocat comunitatea locală, care l-a condus pe ultimul drum joi, 23 iulie 2020. ,,Înaintea unei astfel de suferinţe, cuvintele noastre omeneşti sunt precare, lipsite de putere, însă doar credinţa în Dumnezeu ş rugăciunea revarsă har de mângâiere şi nădejde peste sufletele greu încercate. Gândurile noastre se îndreaptă în rugăciune sfântă către Domnul nostru Iisus Hristos, Izvorul vieţii noastre, care ne-a lăsat, spre întărire şi mângâiere, cuvinte pline de lumină şi de adevăr dumnezeiesc: Eu sunt Invierea şi Viaţa, cel ce crede în Mine, chiar dacă va muri, va trăi”. (Ioan 11, 25)” a fost mesajul   IPS Laurentiu, Arhiepiscop al Sibiului si Mitropolitul Ardealului, trasmis familiei Bodnar, la ceasul înmormântăii fiului lor, Andreas.  ,,În numele preoţilor slujitori şi al familiei Bodnar, mulţumim pentru compasiunea manifestată în aceste zile de doliu pentru comunitatea noastră. Dragostea cu care v-aţi alăturat în rugăciune şi mesajele transmise au fost o imbrăţişare mângâietoare pentru cei indoliaţi. Multumiri din partea părinţilor lui Andreas şi către Comunitatea Ford Mustang, pentru prezenţa la ceremonia înmormântării şi pentru versurile pe care le-au dedicat lui” a fost mesajul Bisericii Sfânta Treime din Făgăraş unde a fost depus trupul neînsufleţit al lui Andreas Bodnar.

 

George Marcu de 21 de ani a decedat pe loc

Un alt grav accident rutier  a îndoliat comunitatea din Drăguş. Accidentul rutier  s-a petrecut în noaptea de 19/20 martie  2020,  în jurul orei 1.00, pe DN1, în localitatea Viştea de Jos. Autoturismul  în care erau 3 tineri a intrat într-o  casă, iar în urma impactului  un tânăr de 21 de ani a decedat pe loc, iar  celelalte două persoane, la fel de tinere, au ajuns la spital în stare gravă.  Familia şi sătenii l-au plâns pe  George Marcu, tânărul de 21 de ani, care a decedat pe loc în acea noapte de martie.   Întreg satul,    localnici din Ţara Făgăraşului, dar şi colegii lui şi-au dorit  să-l conducă pe ultimul drum pe George Marcu şi să-şi ia rămas bun de la el, dar restricţiile impuse de starea de urgenţă, n-au permis organizarea unei ceremonii de amploare.  ,,Niciun preot nu-şi doreşte să facă o predică într-o aşa tragedie. Este o misiune foarte grea” spunea preotul paroh de la Drăguş, Gheorghe Roşca.

 

Denisa de 26 de ani s-a stins la puţin timp după accident

La scurt timp, Denisa,  tânăra de 26 de ani, s-a stins şi ea.  Cătălin,  tânărul de 23 de ani, aflat şi el în autoturismul groazei a scăpat cu viaţă.   Comunitatea din Drăguş a fost din nou  în doliu. Părinţii, rudele, prietenii, vecinii şi foştii colegi de şcoală au plâns-o pe Denisa Maria Fogoroş,   care a pierdut lupta cu viaţa şi a decedat  la spital.  Tânăra fusese  în comă din noaptea accidentului şi nu şi-a mai revenit   Preotul satului, Gheorghe Roşca din nou avea  o misiune foarte grea, să înmormânteze a doua victimă a tragicului accident care a avut loc la Viştea de Jos.

 Vieţi pierdute pe DN1

  •  La începutul lunii martie 2020, un grav accident rutier s-a petrecut pe DN1,  la ieşire din Vlădeni spre Făgăraş, la km 195+800 m.   În urma impactului dintre două autoturisme, au rezultat 4 victime, iar un tânăr de 19 ani a decedat.  ,,O persoană a decedat, un tânăr de 19 ani. O persoană de sex masculin,  de 19 ani,  a suferit un traumatism cranio cerebral, era inconştient şi a fost intubat. O femeie de 55 de ani a avut un traumatism toraco-abdominal.  Un  tânăr de 21 de ani a suferit un traumatism la gamba stângă.  A fost necesară intervenţia descarcerări pentru două victime”  a comunicat ISU Braşov.
  •   Un alt accident rutier s-a produs   tot pe DN1, între Mândra şi Şercaia, când un VW Transporter s-a răsturnat. În urma accidentului au fost înregistrate  3 victime.   Victimele au primit îngrijiri medicale la faţa locului după care au fost transportate la spital.
  • Tot pe DN1, la ieşirea din localitatea Sâmbăta de Jos, un tânăr de 20 de ani a decedat pe loc după ce a pătruns cu autoutilitara pe contrasens, unde a fost spulberat de un TIR. S-a întâmplat în urmă cu un an. Impactul dintre cele două vehicule a fost frontal, astfel că nu a fost posibilă evitarea lui.   ,,Victima încarcerată, tânărul de 20 de ani, a fost declarată  decedată, a suferit leziuni incompatibile cu viaţa şi din păcate medicii nu au mai putut face nimic” a  spus cpt.  Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt al ISU Braşov. (M.F.)

1 COMENTARIU

  1. Vieti pierdute degeaba de tineri inconstienti care au cai putere sub capota si experienta in conducere preventiva..ioc! DN 1 nu este pista de curse. Ce e trist, este faptul ca altii platesc cu viata pentru inconstienta lor pe cand ei scapa linistiti ajutati de pile, relatii, cunostinte si avocati. Multe odrasle cu masini scumpe au secerat nevinovati pe sosele doar fiindca s-au crezut zmei…apoi s-au ocupat parintii ca totul sa fie bine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here