Vestea că în râul Olt sunt mulţi peşti de toate dimensiunile a atras localnicii spre pescuitul sportiv. Toţi bat la uşa AVS Făgăraş pentru a  obţine permise de pescuit în apele de şes şi de munte din Ţara Făgăraşului. Condiţia impusă de asociaţie este,  pe de o parte, calitatea de membru AVPS, dar şi taxa de 130 de lei, însemând viza anuală pe permisul de pescuit sportiv. Numai în luna august 2020, AVPS Făgăraş a înregistrat 200 de noi membri pescari.   ,,La ora actuală avem 2.200 de pescari autorizaţi. Numărul acestora va creşte în continuare, doar în primele zece zile din luna august 2020 am înregistrat 200 de noi carnete de membru în vederea eliberării permisului de pescuit recreativ. Valabilitatea permisului este de un an de zile, iar pentru viza anuală se plăteşte 130 de lei. Numărul pescarilor a crescut pentru că a scăzut branconajul, iar pescarii au prins peşti mari’’ a spus directorul executiv de la AVPS Făgăraş, Sorin Şuler.

Se combate braconajul

Reprezentanţii AVPS Făgăraş organizează, săptămânal, acţiuni de prevenire şi combatere a branconajului piscicol pe râul Olt. Ultima acţiune a fost înregistrată în data de 7 august 2020 la care au participat pe lângă reprezentanţii AVPS Făgăraş  şi  reprezentanţi de la Detaşamentul de Jandarmi când au verificat  trei baraje de pe râul Olt.  ,,Zeci de pescari au fost legitimaţi şi toţi au avut permisele de pescuit vizate. Sunt 14 locuri în care pescarii pot pescuit în zona cuprinsă între Veneţia de Jos, Şercaia, până la limita cu judeţul Sibiu, incluzând barajele dela Voila, Olteţ, Arpaş, dar şi pe văile de munte Dejani, Lisa, Sâmbăta, Viştea Mare şi Ucea Mare” mai spune Sorin Şuler.

Peşti foarte mari

Foarte mulţi pescari campează în  zona barajelor de pe Olt, la Olteţ, Dridif sau  Arpaş. Mulţi vin în concediu cu familiile pentru a se relaxa pe malul Oltului, unde s-a format o mini-deltă, şi pentru a pescui. ,,Am prins un somn de câteva kilograme, foarte mare. M-am şocat când l-am scos din apă. De la o vreme apa Oltului nu mai este poluată în această zonă” a spus un pescar campat la barajul de la Olteţ. (C.T.)

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here