Satul Boholţ a fost în sărbătoare duminică, 23 august a.c. La biserica din sat s-au adunat toţi localnicii şi invitaţii lor pentru a marca 255 de ani de şcoală boholţeană şi  înmânarea ,,Actelor de Cinstire”  acordate de Mitropolitul Ardealului, IPS Laurenţiu Streza, conducerii comunei, unor personalităţi locale, dar şi unor simpli săteni. Evenimentul s-a desfăşurat în altarul de vară amenajat în curtea bisericii, care a fost sfinţit cu acest prilej. Invitatul special al evenimentului a fost IPS Serafim Joantă, Mitropolit al Germaniei, Europei Centrale şi de Nord.

 ISP Serafim Joantă a înmânat ,,Actele de Cnstire” la altarul de vară

La altarul de vară amenajat în curtea bisericii din Boholţ s-au adunat toţi sătenii îmbrăcaţi în port popular. Un sobor de preoţi a săvârşit sfânta liturghie alături de IPS Serafim Joantă.  În acest ambient au fost înmânate Actele de Cinstire pentru primarul comunei Beclean, Claudiu Motrescu, şi membrii Consiliului Local, pentru ing. Vasile Joantă, pentru epitropul Vasile Clonţ.   Documentele  au purtat semnătura  IPS Laurenţiu Streza şi au fost înmânate celor menţionaţi de către Mitropolitul Serafim Joantă.

,,Cu prilejul binecuvântării lucrărilor de înnoire şi înfrumuseţare  de la biserica cu hramul ,,Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul” din parohia Boholţ, spre a fi un imbold pentru înnorirea şi sporirea râvnei  creştine în mărturisirea şi apărarea credinţei noastre ortodoxe strămoşeşti. Preamilostivul Dumnezeu să primească această jertfă de iubire şi să binecuvinteze zilele ostenitorilor săi  cu sănătate  spre câştigarea mântuirii”.

Şi implicarea lui Adrian Veştea, preşedintele CJ Braşov,  în investiţiile de la bisericile din comuna Beclean, a fost menţionată într-un Act de Cinstire al Mitropolitului Laurenţiu.

 Claudiu Motrescu: ,,A fost o acţiune creştinească în comuna noastră”

,,Satul Boholţ a fost în sărbătoare  duminică, 23 august. Curtea bisericii a fost neîncăpătoare, majoritatea  purtând frumoasele costume populare. Am avut onoarea să-l primim  pe IPS Serafim Joantă, om al locului, în mijlocul nostru. De altfel în fecare an revine acasă.  A fost o adevărată zi de sărbătoare pentru toată comuna noastră, săteni şi din celelalte sate participând la acest eveniment.   A fost sfinţit altarul de vară, o investiţie frumoasă a parohiei din Boholţ.  Cu acest prilej s-au marcat 255 de ani de şcoală boholţeană şi s-au pomenit toţi dascălii şcolii. A fost o acţiune creştinească în comuna noastră pentru care-i mulţumim preotului paroh, Cătălin Socaciu, cel care s-a ocupat de organizare, un bun paroh al satului Boholţ” a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Evenimentul a continuat cu maslul de obşte la care au participat mai mulţi preoţi din Ţara Făgăraşului, dar şi cei care au fost parohi  la Boholţ de-a lungul anilor.    (L.B.)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here