• Material susţinut de Alianţa USR-PLUS

Sunt Erwan Joliff şi candidez din partea Alianţei USR PLUS la Consiliul Judeţean Braşov.

Sunt francez şi locuiesc de 16 ani în comuna Ticuş, satul Cobor, împreună cu soţia şi cei patru copii. Am studiat filosofie, teologie şi mecanică auto. Cea mai mare parte din timpul meu l-am petrecut în domeniul construcţiilor. În România, prima mea experienţă a fost de profesor de limba franceză. În prezent, ocupaţia mea de bază este de a rezolva problemele comunităţii locale. Am fost educat de mic să mă implic, să îmi asum responsabilităţi şi să găsesc soluţii.

Am ales să trăiesc în România pentru că mi-am dorit o viaţă diferită faţă de cea pe care mi-o oferea occidentul. Aici am găsit multe provocări şi probleme de rezolvat, acesta fiind şi motivul principal pentru care am făcut pasul în politică. Mă gândesc la cei patru copii ai mei şi mereu mă întreb cum pot crea pentru ei un mediu mai sigur, mai bun, mai prietenos. Îmi place viaţa din România, dar asta nu însemna că nu îmi doresc să văd îmbunătăţiri, mai ales în privinţa infrastructurii, educaţiei şi sănătăţii.

Sunt un om pasionat, implicat şi îmi doresc să contribui în mod pozitiv la dezvoltarea societăţii în care am ales să trăiesc, chiar dacă nu m-am născut în România. Vreau să dovedesc că România nu este condamnată la nesfârşit la corupţie, sărăcie şi lipsă de educaţie. Cred în potenţialul ei şi îmi doresc să fim o naţie respectată în Europa.

În Cobor, satul unde m-am mutat, am pus pe picioare un sistem de colectare a deşeurilor reciclabile şi am reuşit să conving locuitorii să colecteze selectiv. În 2012, am înfiinţat un serviciu voluntar pentru situaţii de urgenţă, care asigură în prezent stingerea incendiilor în 4 comune. În ultimul an, am lucrat la amenajarea unui centru de permanenţă, ca sa avem din nou o prezenţă medicală în comună.

Prioritatea mea în Consiliul Judeţean va fi aceea de a găsi soluţii pentru accesul tuturor cetăţenilor la servicii de sănătate. Şi când spun “tuturor” mă gândesc în mod particular la locuitorii din mediul rural, pentru care orice problemă de sănătate presupune deplasare către oraş, ceea ce însemna timp şi bani. Din acest motiv, mulţi renunţă să se trateze, iar situaţia lor medicală se agravează. Dezvoltarea centrelor de permanenţă medicală este una dintre soluţiile acestei probleme.

O altă problemă cu care se confruntă locuitorii din mediul rural este legată de îngrijirea la domiciliu. Trebuie să oferim acestei categorii de pacienţi soluţii reale pentru a primi vizita unor cadre medicale în timpul convalescenţei sau pentru tratamentul bolnavilor care pur şi simplu stau la pat la domiciliu.

Tot legat de accesul la sănătate, doresc să ajut la dezvoltarea în mediul rural a echipelor de voluntari pregătiţi pentru a acorda primul ajutor şi dotarea acestora cu material de baza pentru o resuscitare (defibrilator şi oxigen). Este singura soluţie pentru a reduce mortalitatea în cazul unui stop cardiac. Acest proiect l-am reuşit la nivelul zonei de intervenţie a pompierilor voluntari de care mă ocup şi îmi doresc să putem înmulţi astfel de bune practici în mediul rural din judeţul nostru.

Nu în ultimul rând, îmi doresc un consiliu judeţean mult mai vizibil şi prezent în comunităţile din judeţ şi nu vizibil doar prin preşedintele său. Îmi doresc un dialog mult mai dezvoltat între consilierii judeţeni şi instituţiile, asociaţiile sau consiliile locale din judeţ. Dialogul şi transparenţa reprezintă cheia pentru o politică cu adevărat în slujba interesului comun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here