Mare sărbătoare pentru sătenii din Sâmbăta de Jos. După slujba de la biserică au fost invitaţi la Hanul Brâncovenesc, să participe la sfinţirea obiectivului. Evenimentul a fost organizat  cu respectarea măsurilor de siguranţă pentru pandemia COVID-19.

  • ,,Am ţinut să facem sfinţirea hanului în prima duminică din noul an bisericesc, iar preoţii satului nostru au fost deschişi la o astfel de acţiune locală. Invitaţii mei la sfinţire au fost sătenii din Sâmbăta de Jos, pentru mine cei mai importanţi invitaţi. Când au păşit pe poarta hanului, am fost impresionat de zâmbetul lor de mulţumire şi de bucurie, iar după ce au vizitat obiectivul m-au copleşit cu impresiile lor, unii aveau lacrimi în ochi. Pentru mine au fost cele mai importante reacţii  ale persoanelor care au vizitat hanul” a spus Gheorghe Puşcaşu, proprietarul  hanului.
  • ,,Aşa ceva n-am mai văzut, este totul la superlativ. Când eram tânără veneam la han şi petreceam  frumos, dar ce văd astăzi, aici, nu am cuvinte să vă spun. De acum satul nostru are cu ce să se laude. Dacă s-ar reface şi castelul de la herghelie, ar fi încă un lucru la fel de bun” a spus o localnică de 78 de ani.

Investitorul braşovean de la Han

Gheorghe Puşcaşu este  din Braşov, dar s-a legat de satul Sâmbăta de Jos. Este investitorul care a reuşit să  readucă la viaţă legenda Hanului Brâncovenesc de la Sâmbăta de Jos.   Braşoveanul Gheorghe Puşcaşu  şi-a pus ambiţia, curajul şi banii pe masa ,,stilului brâncovenesc”, iar după aproape 4 ani de şantier a reuşit să introducă în circuitul turistic Hanul Brâncovenesc şi să repună pe harta turistică  localitatea Sâmbăta de Jos.   ,,Nu ştiam nimic despre  satul Sâmbăta de Jos sau despre  hanul de aici, dar m-a atras denumirea obiectivului  atunci când am aflat despre vânzarea lui.  Era totul în paragină. M-am oferit să-l cumpăr şi aveam déjà imaginea a ceea ce urma să construiesc aici. Astăi, vedeţi finalul investiţiei. Va urma inaugurarea.  M-au motivat şi localnicii care vorbeau cu drag de vechiul han. Vreau să implic sătenii în promovarea satului, a istoriei lui, a tradiţiilor şi specificul locului, a produselor locale.  Îmi doresc  o bună colaborare cu toţi, inclusiv cu  autorităţile locale. Sâmbăta de Jos cu herghelia şi hanul, să fie nelipsite din harta turistică a ţării” a spus inginerul Gheorghe Puşcaşu.

14 spaţii de cazare

O curte interioară în stil brâncovenesc, 14 camere dintre care 3 apartamente, un restaurant cu 120 de locuri în care tronează un pian, deasupra căruia a fost pus ,,strategic” tabloul domnitorului Constantin Brâncoveanu,  lift, bucătărie ultamodernă, spaţii de depozitare, un salon destinat tinerilor, sunt câteva dintre  elementele ce compun hanul. Impresionează fiecare cameră, luxul îmbinat cu tradiţionalul te duc cu gândul la camerele princiare. Holurile hanului au fost ornamentate cu ţesături tradiţionale  înrămate în tablouri. Fiecare cameră are o culoare şi un specific local prin obiectele decorative alese.   Hanul Brâncovenesc de la Sâmbăta de Jos şi-a deschis astăzi porţile după 4 ani de şantier.   Un amplu reportaj despre investiţia de la Hanul Brâncovenesc, în ediţia print de marţi  din Monitorul de Făgăraş.    (Lucia BAKI)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here