Deşi funcţionează în aceeaşi clădire şi aparţin de DGASPC,  regulile sunt diferite la azilul de bătrâni ,,Castanul” şi la  Centrul de Îngrijire și Asistență ,,Sfântul Gheorghe” din Victoria.  În privinţa pandemiei,  în ambele unităţi s-au făcut teste COVID-19 atât angajaţilor cât şi beneficiarilor. Dacă la azil nu s-au înregistrat infectări, la centrul ,,Sfântul Gheorghe” două persoane  au avut teste pozitive. Angajaţii de la Centrul de Îngrijire și Asistență ,,Sfântul Gheorghe” s-au strâns vineri, 2 octombrie a.c., în jurul orei 10.00,  în curtea unității și au solicitat să fie testați COVID- 19 la locul de muncă. În ultimele zece zile la centrul ,,Sfântul Gheorghe” au fost confirmate două cazuri de COVID -19.

  • ,,Ne-am săturat să mergem la Brașov pentru a fi testaţi. De când a început epidemia am făcut testul de cinci ori la Brașov. Riscul de infectare este  mare pentru că ne-am unit 3- 4 colegi și ne-am deplasat cu o singură mașină. Testele au fost gratuite, dar nu mai vrem să meregem la Brașov. Colegii de la azil au făcut testele în unitate, nu s-au deplasat la Brașov. Și la noi trebuie să se pocedeze la fel” au spus angajații de la  centrul ,,Sfântul Gheorghe”.

La azilul de bătrâni nu sunt infectări

Directorul centrului de bătrâni ,,Castanul” din Victoria  a solicitat testarea pentru COVID-19 a tuturor angajaților și a beneficiarilor, dar rezultatul a fost negativ.

  • ,,Au fost făcute 68 de teste dintre care 37 la beneficiari și 31 la angajați, toate au fost negative. Pentru a evita infectarea cu COVID -19 în această perioadă am sistat vizitele aparținătorilor. Pot intra în instituție doar persoanele care au făcut testul COVID. Beneficiarii sunt persoane vulnerabile și din acest motiv am luat toate măsurile pentru a proteja  beneficiarii și angajații. Bunicii  pot ieși din unitate doar însoțiți de angajații unități, dar sunt obligați să poarte mască de protecție și mănuși” a spus Sorin Geczi, directorul azilului.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here