Mare miză este funcţia de viceprimar pentru partidele politice care au obţinut mandate în cadrul CL Făgăraş la alegerile din 27 septembrie 2020.  La fel de dorită este şi formarea unei majorităţi în legislativ. După încheierea scrutinului au început deja jocurile şi manevrele din toate părţile fără să se ţină cont de votul cetăţenilor.  S-au trazacţionat  voturile pentru formarea majorităţii în CL Făgărş mai ceva ca la piaţă, cu deosebirea că în cazul acestora   recompensele  electorale înseamnă funcţii şi bani publici. Au fost demisii, au fost trădări, au fost abuzuri, toate punând în evidenţă  calitatea  şi caracterul promotorilor acestora. Pe de altă parte însă rezultatele obţinute de formaţiunile  politice locale au atras  sancţiuni din partea conducerii judeţene a acestora. La PNL şi PSD  au fost sancţionaţi preşedinţii organizaţiilor din Făgăraş. Dacă la PNL sancţiunea a fost dată pentru pragul de 35%, la PSD acesta a fost 20%. Astfel,  preşedintele PNL Făgăraş şi  cel de la PSD Făgăraş au fost înlocuiţi cu preşedinţi interimari.

Demisii în bloc la PSD Făgăraş

Ion Negrilă, preşedintele PSD Făgăraş  şi candidatul la Primăria Făgăraş,  a fost demis din funcţie şi exclus din partid, aşa cum susţine deputatul Marius Alexandru Dunca. S-a întâmplat vineri spre seară. De atunci au început mişcările în organizaţia de la Făgăraş. S-a pus de un puci pentru a determina conducerea jdeţeană a PSD să valideze mandatele de consilier în ordinea listei şi după voia preşedintelui demis. Ion Negrilă şi-a luat oamenii şi a lăsat organizaţia fără membri, iar mandatele din legislativul de la Făgăraş fără reprezentanţi. Doar doi candidaţi din lista PSD pentru CL Făgăraş au rămas pe poziţii, Ştirbu şi Trâmbiţaş, ultimul dorindu-şi  funcţia de viceprimar.  Conducerea judeţeană a PSD, care oricum mai are probleme şi la Braşov,  vrea să  liniştească apele în Ţara Făgăraşului, mai ales că bate la uşă şi campania electorală pentru alegeri parlamentare. Dintre  demisionari s-au întors încă doi în PSD, în total fiind acum patru.

  • ,,Ion Negrilă a fost exclus din partid pentru rezultatele slabe obţinute prin candidatura sa la Primăria Făgăraş. Nu s-a implicat. Demisiile despre care vorbiţi nu au ajuns la mine. Ştiu doar că  au rămas din listă patru persoane, dar de valoare. Vom avea şi funcţia de viceprimar. De 15 ani fac politică, dar astfel de situaţii  n-am întâlnit. Nicio persoană precum Negrilă n-am mai întâlnit. Un om care să calce pe firul roşu e inuman. Vorbim aici şi de caracter. Situaţia va reveni la normal şi la Făgăraş.  Nu pot să nu spun că personalitatea deschide uşa, dar caracterul o menţine deschisă. Despre asta vorbim. Ce a făcut Negrilă e un abuz. Vom avea şedinţă la partid când vom decide asupra mandatelor de consilieri de la Făgăraş” a declarat deputatul Marius Dunca.

Am încercat să vorbim cu Ion Negrilă despre dezertarea membrilor PSD, dar acesta n-a răspuns la telefon. Vom reveni cu detalii despre jocurile politice de la Făgăraş şi cine le orchestrează.  (Lucia BAKI)

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here