Un atac terorist a avut loc, luni seară, la Viena. Mai mulți atacatori au deschis focul asupra oamenilor din centrul capitalei Austriei. Autoritățile locale au confirmat, marți dimineață, decesul a trei victime și anihilarea unui atacator. Atacul a avut loc în ultima seară dinainte de carantina care urma să intre în vigoare de la miezul nopții. În aceste condiții, pe străzile din centrul capitalei austriece și pe terase se aflau mulți oameni.

  •    „Credem ca sunt mai multi atacatori. Din pacate, exista de asemenea mai multi raniti, probabil si morti. Am adus mai multe unitati ale fortelor speciale care acum cauta presupusii teroristi. Asadar, nu ne limitam la o singura zona din Viena, pentru ca sunt atacatori in miscare”, a anuntat ministrul de Interne al Austriei, Karl Nehammer.

Karl Nehammer, șeful poliţiei din capitala austriacă, a declarat marţi dimineaţă într-o conferinţă de presă că seria de atacuri a fost comisă de cel puțin un „terorist islamist”, într-o încercare de a slăbi sau diviza societatea democratică a Austriei. El a repetat apelurile ca localnicii să rămână marţi acasă.

Poliția a adăugat că atacul este considerat ca având „motive islamiste”, iar atacatorul ucis avea asupra lui o armă de asalt și mai multe pistoale. El avea și o vestă explozivă, care însă era falsă. Apartamentul acestuia a fost percheziționat în cursul nopții.

Polițiștii au adăugat că analizează imaginile de pe camerele de supraveghere și cele surprinse de localnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here