•  PNL şi-a asigurat majoritatea simplă în plen cu doi consilieri Pro-România

Consiliul Judeţean şi-a ales  cei doi vicepreşedinţi şi a stabilit componenţa și șefiile celor opt comisii de specialitate care vor funcţiona în acest mandat. Cu ocazia şedinţei extraordinare care a fost convocată  marţ, 3 noiembrie a.c.,  la Aula Universităţii, de către preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian Veştea, plenul şi-a definitivat şi componenţa, după ce au depus jurământul şi ceilalţi consilieri locali care au lipsit sau nu au avut mandate validate la precedenţa şedinţă de constituire.

Nouă consilieri judeţeni au depus ieri jurământul

În urma şedinţei extraordinare de ieri, nouă consilieri judeţeni au depus jurămândul, preluându-şi pe deplin mandatul. Este vorba despre Ionuţ Banciu, Valentin Bucur, Gheorghe Călburean (toţi de la PNL), Dan Voina (PSD), Aurora Dragoman (PSD), Dumitru Dragoş Cristian (PRO România), Popoiu Marian Eugen (PNL), Ciprian Sterpu (PNL), Vocilă George Adrian (PNL). Tot ieri au fost stabiliţi şi liderii grupurilor politice din Consiliul Judeţean. În Deliberativul judeţului vor fi trei grupuri politice, respectiv PSD, al cărui lider a fost desemnat Adrian Iatan, grupul Alianţei USR PLUS (format din 8 membri), al cărui lider a fost desemnat Emanuel Dobrinoiu, şi grupul PNL (16 membri), al cărui lider va fi Ciprian Sterpu.

Consilierii Pro România s-au lipit de PNL

Pro România a obţinut două mandate în plenul Consiliului Judeţean. Cu doi consilieri nu poate forma un grup, pentru că nu are minim 3 aleşi. Reprezentantul partidului, Cătălin Leonte, a anunţat că se va afilia grupului PNL. Iar PNL nu a avut nimic împotrivă, deși imediat după alegeri, la reuniunea de la București, președintele PNL, Ludovic Orban le-a transmis liderilor locali nou aleși interdicția de a face alianțe cu PSD și le-a recomandat să discute cu partenerii de pe zona dreapta, USR și PMP. O excepție a fost trasată pentru orașele în care comunitatea maghiară este numeroasă unde se poate discuta cu UDMR pentru formarea unei majorități. Deși nu a interzis explicit alianțele cu ALDE și Pro-România, președintele PNL a numit clar atunci aceste formațiuni „niște PSD-uri mai mici”. Acum, în CJ Brașov, cu cei doi aleși de la „PSD-ul mai mic”, grupul PNL-ProRomânia, cu 18 aleși în total, are majoritate simplă și poate trece la vot, fără dureri de cap sau alte negocieri, orice hotărâre.

Şerban Todorică şi Zoltan Szenner, noii vicepreşedinţi ai CJ Braşov

Tot ieri au fost propuşi şi votați şi cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean. Liberalii l-au desemnat, aşa cum au anunţat deja, pe Şerban Tudorică, acesta acceptând nominalizarea. El a fost aprobat cu 27 de voturi pentru şi 6 abţineri. „Sunt onorat de această misiune şi vă mărturisesc că de-a lungul caierei mele am fost permanent în slujba cetăţenilor. Nu o să fac nimic altfel nici de acum încolo, ci o să fiu în slujba cetăţenilor, Am oarecare emoții, nivelul este altfel decât ceea ce am făcut până acum. Dar veţi găsi în mine un aliat, un prieten, un om dispus să facă tot ceea ce poate pentru cetăţen”, a spus Şerban Tudorică.
Alianţa USR PLUS l-a propus pentru cea de a doua funcţie de vicepreşedinte pe Zoltan Szenner. Acesta a fost acceptat cu 26 de voturi pentru şi 7 abţineri. De precizat este faptul că şi social-democraţii au venit cu o propunere pentru postul de vicepreşedinte, sugerând numele lui Adrian Iatan, dar acesta a refuzat nominalizarea.

Comisia nr.1 — de studii, prognoze economico-sociale, buget, finanțe — 7 membri
Președinte: Țop-Ferghete Floriana-Carmen

  1. PNL – Țop-Ferghete Floriana-Carmen
    2. PNL – Gabor Alexandru-Adrian
    3. PNL – Diaconu Daniel Nicolae
    4. PNL – Călburean Gheorghe
    5. USR – Bucur Ioan Codruț
    6. PRO-RO – Leonte Cătălin
    7. PSD – Manea Ion

Comisia nr.2 — de organizare și dezvoltare urbanistică, realizarea lucrărilor publice, conservarea monumentelor istorice și de arhitectură – 3 membri:
Președinte: Nan Cătălin-Viorel

  1. PNL – Nan Cătălin-Viorel
    2. USR – Agache Aurel Dionisie
    3. PSD – Dragoman Aurora

Comisia nr-3 – pentru industrie, comerț, agricultură și administrarea domeniului public și privat al județului – 3 membri:
Președinte: Voina Dan

  1. PNL – Popoiu Marian-Eugen
    2. PNL – Banciu Ionuț Sorin
    3. PSD – Voina Dan

Comisia nr.4 — Pentru activități științifice, învățământ cultură și culte — 3 membri:
Președinte: Bucur Valentin-Florin

  1. PNL – Bucur Valentin-Florin
    2. USR – Dobrinoiu Dumitru-Emanuel
    3. PSD – Bucur Ariana-Oana

Comisia nr.5 — pentru administrație publică locală, juridică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești — 5 membri:
Președinte: Sterpu Ciprian

  1. PNL – Sterpu Ciprian
    2. PNL – Dragomir Liviu
    3. USR PLUS – Stoianovici Marius-Mihail
    4. PRO-RO – Dumitru Dragos-Cristian
    5. PSD – Bălășescu Marius

Comisia nr.6 — pentru relații internaționale și dezvoltare durabilă — 3 membri:
Președinte: Rad Lucian-Eugen

  1. USR PLUS- Rad Lucian-Eugen
    2. PNL -Vocilă George-Adrian
    3. PSD – Suciu Iosif

Comisia nr. 7 —pentru sănătate, protecția copilului și a persoanelor adulte — 5 membri:
Președinte: Marius Neculoiu

  1. PNL – Marius Neculoiu
    2. PNL – Ungureanu Vasile
    3. PNL – Noaghea Nelu-Petre
    4. USR – Joliff Erwan Francois Michel Marie
    5. PSD – Iatan Adrian

Comisia nr.8 —pentru sport, tineret, turism și servicii, protecția mediului, probleme ecologice și silvicultură — 3 membri:
Președinte: Ivan-Nunvailer Silviu

  1. USR – Ivan-Nunvailer Silviu
    2. PNL – Crăciun Dragoș-Romulus
    3. PSD – Șerban Cristinel Claudiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here