•  Măsuri mai stricte în alte patru localităţi: Cincu, Hălchiu, Comăna şi Vulcan

  • Făgăraşul are o incidenţă de 4,81, iar Victoria 4,79 la mia de locuitori

Direcția de Sănătate Publică Brașov a finalizat analiza de risc în ceea ce privește extinderea pandemiei de COVID-19 la nivelul comunității din localitatea Sâmbăta de Sus și a decis să solicite Institutului Național de Sănătate Publică instituirea carantinei în această unitatea administrativ-teritorială.  Au fost carantinate atât zona turistică, dar şi mănăstirea Constantin Brâncoveanu.  Perioada de carantinare a fost stabilită pentru 14 zile, respective 17-30 noiembrie.

Cifrele din weekend au „explodat” la Sâmbăta de Sus

Din datele centralizate de Direcția de Sănătate Publică Brașov, rata de infectare în localitatea Sâmbăta de Sus ajunsese   la 12,65 la 1000 de locuitori. Creșterea incidenței s-a produs într-un ritm rapid, pe parcursul testărilor din weekend, având în vedere că joi, Sâmbăta de Sus avea o incidență a cazurilor de numai 4,82. Ulterior însă, cifrele au „explodat”, la 9,64 vineri, 11,45 sâmbătă şi 12,65 duminică, probabil şi pe fondul unor testări mai intense.

Încă patru localităţi intră în „scenariu roşu”

În prezent, alte zece localităţi au o incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de peste 6 la 1000 de locuitori. Este vorba, în ordine descrescătoare, de Sânpetru – 8,71, Hărman- 8,37, municipiul Braşov – 8,14, toate cele trei cu o creştere rapidă a ratei de infectare, la care se adaugă şi Hoghiz – 7,65, Ghimbav – 6m73, Prejmer – 6,64,Râşnov – 6,11, Moieciu – 6,07 şi Predeal – 6,04.  În prezent, media incidenţei cazurilor de COVID-19 la  nivelul judeţului Braşov, cumulat pe perioada ultimelor 14 zile, a trecut şi ea de 6 la mie, ajungând la 6,16. De altfel, din ce în ce mai puţine localităţi din judeţ au o incidenţă sub 3 la mie – pragul de „scenariu roşu” care impune măsuri mai stricte de aplicat pentru reducerea răspândirii virusului.   Comisia Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, reunită ieri, a decis să aplice măsuri mai stricte în alte patru localităţi: Cincu, Hălchiu, Comăna şi Vulcan, pentru că şi aici s-a constatat depăşirea pragului de 3/1000 peperioada ultimelor 14 zile. La ordinul CJSU, aici vor fi aplicate de azi, măsurile prevăzute în HG nr. 967/12.11.2020, precum şi măsurile dispuse prin Hotărârea CJSU nr. 30/21.10.2020.

 

1 COMENTARIU

  1. Si cu toate aceste in Fagaras o mare parte a cetatenilor nu respecta regulile, nu poarta masca( in plus foarte multi o poarta de forma, in batjocura) la care se adauga si faptul ca autoritatile locale nu iau masuri ….nu se fac controale, nu se dau amenzi…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here