Zona rurală are nevoie de proiecte pentru a se dezvolta și de ajutor din Parlament pentru punerea în practică a planurilor. Dumitru Flucuș, primarul comunei   Șinca Nouă, candidează, după 18 ani de administrație publică locală, pentru Parlamentul României din partea PNL Brașov. Fiind primar de comună, liberalul   cunoaște nevoile mediului rural și are soluții.

  • ,,Îmi propun să ajut la redirecționarea corectă a fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurii din mediul rural. Pentru noi este o prioritate să avem infrastructura de bază, apă și canalizare, drumuri, poduri și gaz. Trecutul a dovedit că măsurile destinate mediului rural pentru infrastructură nu au fost niciodată suficiente. Deci, aceste fonduritrebuie gestionate altfel, fiecare comună trebuie să aibă acces la cel puțin un milion de euro pentru a reuși să se facă infrastructură, pentru a vorbi despre dezvoltare. Ne trebuie infrastructură pentru a putea să dezvoltăm toată țara, să legăm între ele zonele turistice, istorice. Ca să facem infrastructura asta trebuie să gestionăm și ariile protejate. Ariile protejate, așa cum mi-au arătat specialiștii, acoperă în așa fel țara încât nici nu mai ai loc să faci proiectele de mare infrastructură, să legi zonele cu autostrăzi sau cu linii de tren de mare viteză, să ai acces nu numai la alte zone din România, ci și la Europa”, a declarat Dumitru Flucuş, candidatul PNL Brașov pentru Parlament.

 

Satele, atractive pentru relocarea orășenilor

 Dumitru Flucuș pune accent pe dezvoltarea infrastructurii rutiere și a infrastructurii de sănătate și de sport. În viziunea sa, fiecare sat trebuie să aibă medicină de familie, farmacie, medic stomatolog și sală de sport. Satele României trebuie să fie racordate la rețelele de utilități: apă, sistem de canalizare, gaz, curent electric. Spre exemplu, în Șinca Nouă, comună aflată de 50 de kilometri de Brașov, există 48 de gospodării fără curent electric.

  • ,,Voi promova un proiect pentru electrificarea zonelor rurale. Avem Internet, dar nu putem aprinde becul. Este de neconceput așa ceva. Eu sper ca în urma măsurilor pe care le luăm, oamenii de la orașe, dacă au tot confortul și toate condițiile, să se întoarcă în mediul rural și să populeze aceste zone. Este un model pe care l-am văzut în multe țări. Apoi, trebuie să îi sprijinim pe micii întreprinzători. Consider că trebuie modificat modul de subvenționare a fermierilor mici. Vreau să promovez fermele mici și mijlocii pentru că sunt 100% sigur că avemterenul, avem cunoștințele necesare și, dacă îi ajutăm pe oamenii aceștia vom avea milioane de mici producători care vor produce hrană curată, pe care o putem vinde altora și vom câștiga bani pentru economia și vom aduce bunăstarea în satele românești”, explică Dumitru Flucuș.

Potrivit acestuia, micii fermieri pot fi sprijiniți prin proiecte de alocare financiară consistentă, prin sisteme de subvenții, de desfacere, de depozitare. De asemenea, este necesară crearea unui cadru legal care să îi ajute pe producătorii autohtoni să își vândă marfa în marile magazine alimentare. Viitorul parlamentar dă exemplul Poloniei, țară care a trecut printr-o reformă administrativă care ar putea servi ca model României.

 

Material comandat de PNL, organizaţia judeţeană Braşov

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here