La nivelul județului Brașov au fost înregistrate sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, dintre acestea 4 au fost infirmate, iar 2 sunt în curs de cercetare. Nu au fost aplicate sancțiuni contravenționale și nu au fost constatate fapte de natură penală.

La nivelul județului Brașov sunt constituite 457 de secții de votare, dispuse în 279 de locații. Astfel, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brașov are în responsabilitate 137 de secţii de votare, constituite în 94 de locaţii, unde vor fi prezenţi 94 de poliţişti, iar Inspectoratul de Jandarmi Brașov are în responsabilitate 320 secții de votare dispuse în 185 locații, unde vor fi prezenți 196 de jandarmi. Totodată, 122 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și 81 polițiști locali vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru îndeplinirea misiunilor specifice procesului electoral au fost mobilizați polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Gruparea Mobilă de Jandarmi “Burebista” Brașov, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Țara Bârsei” Brașov, Poliția Locală Brașov, precum și alte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne. Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov sunt constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști, iar pentru combaterea oricăror fapte antisociale și pentru un plus de siguranță, sunt constituite echipe rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune, în acest sens, fiind constituite 37 de echipe operative formate din 97 de polițiști.

  •   Până la repartizarea buletinelor de vot și a celorlalte materiale necesare votării la secțiie de votare, forțele de ordine au fost în misiuni de protecție, atât în ceea ce privește transportul buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea au fost repartizate.
  • Având în vedere amploarea activităților care sunt în sarcina Ministerului Afacerilor Interne în contextul procesului electoral, dar și necesitatea îndeplinirii celorlalte misiuni ale Ministerului Afacerilor Interne, inclusiv cele de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2,  a fost dispusă suplimentarea dispozitivelor curente de ordine și siguranță publică cu angajați de la alte structuri.
  • Au fost desemnați ofițeri din cadrul Aparatului Central al M.A.I., precum și din cadrul Inspectoratelor Generale, care participă la executarea  activităților operative legate de procesul electoral.
  • Alegătorii și toate celelalte persoane implicate în procesul electoral trebuie să respecte măsurile speciale de protecție stabilite în contextul pandemiei de COVID-19, astfel încât să fie evitată răspândirea virusului SARS-CoV-2.
  • Accesul alegătorilor în sediul secției de votare se va face eșalonat, spre a evita aglomerările. Alegătorii sunt obligați să respecte toate prevederile legale instituite în perioada stării de alertă în vederea prevenirii și răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here