O cultură de cannabis în locuință, o arbaletă, peste 17 mii de pachete de țigări de contrabandă și bani au fost descoperite pe lucrătorii BCCO Brașov și DIICOT, în locuințele a doi bărbați din Făgăraș.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Făgăraş, efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu produse accizabile. Totodată, au fost demarate investigaţii, de către poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov şi D.I.I.C.O.T., în urma descoperirii unei culturi de cannabis indor.

Şase percheziţii la Făgăraş

La data de 4 decembrie 2020, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Braşov au efectuat 6 percheziţii domiciliare, în municipiul Făgăraş,   într-un dosar penal privind contrabanda cu ţigări. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că doi bărbaţi, în vârstă de 47 ani şi 51 ani din municipiul Făgăraş,    ar fi desfăşurat activităţi comerciale cu ţigări provenite din contrabandă. În urma percheziţiilor domiciliare, poliţiştii au descoperit, atât în interiorul locuinţelor celor două persoane, cât şi în autoturismele deţinute de către acestea, aproximativ 17.560 de ţigarete de diferite mărci, provenite din contrabandă, precum şi aproximativ 6.700 de euro şi 44.470 de lei. Atât ţigaretele provenite din contrabandă, cât şi sumele de bani au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

Cultură de cannabis

Lucrătorii BCCO Brașov au mai descoperit o cultură indoor de cannabis și instalații utilizate pentru dezvoltarea plantelor, fiind declinată astfel competența către D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Brașov. Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – S. T. Brașov, au ridicat 100 de fire mature cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, 150 de grame de fragmente vegetale, uscate, tip muguri, cu influorescență, cu aspect și miros specific plantei de cannabis, alte 70 de răsaduri și instalații utilizate pentru cultivarea și creșterea plantelor indoor, cât și substanțele și nutrienții necesari creșterii acestora.

Arestaţi la domiciliu 30 de zile

În baza probatoriului administrat în cauză, la data de 4 decembrie 2020, cei doi bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi introduşi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov. A doua zi, instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 zile. Luni, 7 decembrie, procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. a dispus reţinerea pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, urmând   să fie prezentat instanţei de judecată, cu propunere de arestare preventivă. Cercetările sunt continuate în cauză de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Braşov, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, vânzarea, transportul, procurarea, deţinerea, cumpărarea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, sub coordonarea procurorului D.I.I.C.O.T. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Activităţile au fost desfăşurate cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Braşov – Poliţia Municipiului Făgăraş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here