În perioada 11 – 25 decembrie 2020, pe raza comunei Lisa, se instituie măsuri obligatorii prvind pandemia, inclusiv purtarea măștii de protecție. Măsurile s-a luat pentru că în ultimele 14 zile incidența cu COVID -19 a fost de 3,4 la o mie de locuitori.

,,Având în vedere hotărârea nr 62 din  10 decembrie 2020, adoptată de Consiliul Județean pentru Situații de Urgență privind constatarea incidenței cumulate a cazurilor de infectare cu virusul COVID -19 în ultimele 14 zile în comuna Lisa, s-a decis  măsuri suplimentare de protecție a populației în vederea limitării răspândirii virusului pentru  următoarele 14 zile” a spus primarul Gheorghe Moga.

Măsuri obligatorii în comuna Lisa

  •  Purtarea măștii de protecți este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice închise sau deschise din comuna Lisa.
  •  Se interzice organizarea de evenimente private ( nunți, botezuri, mese festive) în toate spațiile de pe raza comunei Lisa cum ar fi: (saloane, cămine culturale, baruri, restaurante, corturi de evenimente, cafenele).
  •  Se interzic activitățile recreative și sportive desfășurate în aer liber în comuna Lisa, cu excepția celor care se desfășoară cu participarea a cel mult 10 persoane care nu locuiesc împreună.
  •  Se interzice participarea la procesiuni sau pelerinaje religioase din comuna Lisa a persoanelor care nu au domiciliul sau reședința în localitate unde se defășoară aceste activități.
  •  Se interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleași familii, precum și formarea unor asemenea grupuri.
  •  Se interzice activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum a produselor alimentare sau băuturi alcoolice și nealcoolice de tipul restaurantelor și cafenelelor în interiorul clădirilor de pe raza localității Lisa. Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau  alte unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestei unități.
  • Măsurile dispuse încep de vineri, 11 decembrie 2020, ora 0,00 și vor fi reevaluate de către Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Brașov  la finalul perioadei menționate, respectiv după data de 25 decembrie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here