Doi schiori au fost prinși astăzi sub o avalanșă în Munții Făgăraș și au reușit să se salveze singuri. Din fericire erau complet echipaţi şi asta le-a salvat viața.   Salvamont Sibiu a transmis că în Munţii Făgăraş s-au produs astăzi doua avalanşe.

  • Astăzi 2 schiori au fost prinşi într-o avalanşă pe porţiunea superioară în Valea Doamnei. Aceştia au fost echipaţi complet, inclusiv cu rucsac cu airbag. Au reuşit să se salveze singuri, nefiind probleme medicale. Încă o avalanşă a fost declanşată de sub Vârful Paltinul, zona „balcoane” fiind aproximativ 15 persoane în zona. Din fericire, nimeni nu a fost prins sub zăpadă” a comunicat  Salvamont Sibiu.

Salvamontiştii au precizat că în zona montantă erau în jur de 30 de schiori şi snowboarderi, dar doar opt dintre ei aveau kit complet de căutare/ salvare din avalanşă (dispozitiv, lopata, sonda).Potrivit meteorologilor, în zona montană sunt prognozate ninsori moderate cantitativ, iar riscul de producere a avalanşelor este moderat. Stratul de zăpadă măsura, dimineață, 64de centimetri la Bâlea Lac.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here