Primăria Sâmbăta de Sus a reziliat contractul de salubritate pe care-l avea cu SC Salco Serv SA din Făgăraş din cauza tarifelor majorate.  Începând cu anul 2021, serviciile de salubritate vor fi prestate de SC Ecosistem SRL Victoria, care percepe 10 lei/persoană/lună.

Ce comunică primarul comunei Sâmbăta de Sus, Nicoale Morariu

,,Asa cum poate ati vazut astazi a ridicat gunoiul din comuna firma SC Ecosistem SRL de la Victoria. Ca urmare, cred ca trebuie sa va informam care au fost motivele care au stat la baza reluarii raportului de colaborare cu aceasta firma.

  •   Societatea Ecosistem SRL de la Victoria infiintata in 2011este firma Asociatiei Intracomunitare Ecosistem cu sediu la Victoria din care fac parte comunele Vistea, Dragus, Arpas, Ucea, Cartisoara, Sambata si orasul Victoria. Comuna Sambata s-a autosuspendat din asociatie in 2017, nimeni nu stie din ce motive, si acum am considerat ca nu este normal ca serviciul de salubritate in comuna sa fie facut cu contract de colectare a deșeurilor de catre firma CL Fagaras, Salco din moment ce noi suntem printre proprietarii firmei de la Victoria.
  •    Tarifele practicate de catre Sc Ecosistem Srl sunt identice pentru toti membrii asociatiei, respectiv 10 ron/persoane fizice si 25 ron pentru persoanele juridice pe luna, in cazul in care se depaseste 0,25mc persoanele juridice trebuie sa plateasca diferenta.
  •   Tariful practicat de Salco era stabilit de catre CL Sambata printr-o hotarare la 8.15 ron de persoana plus tariful de dislocare si tarif de transport in valoare de 4ron/km si 108,5 pentru persoanele juridice.
  •   Acum am observat ca la Fagaras s-a aprobat un tarif de 14.5 ron pe luna pentru persoanele fizice.

Va rugam ca pana la data de 15 ianuarie sa va prezentati la sediul primariei pentru a semna declaratiile de impunere pentru salubritate pentru persoanele fizice si la sediul Asociatiei de la Victoria ( primaria Victoria) pentru a semna contractele de salubritate pentru persoanele juridice. La momentul semnarii contractelor va rugam sa specificati daca aveti sau nu tomberoane” comunică primarul cetăţenilor comunei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here