Ceremoniile de depunere a jurământului de către prefecții și subprefecții nou numiți în funcție au avut loc joi, 4 martie 2021, în sistem de videoconferință de la Ministerul Afacerilor Interne, date fiind restricțiile impuse de pandemie, dar și pentru că au avut loc schimbări în aproape toate județele. Şi la Braşov s-a desfăşurat o astfel de ceremonie, când au depus jurământul prefectul şi cei doi subprefecţi numiţi în funcţii prin OUG emisă la 27 ianuarie.

Mihai Cătălin Văsii (PNL) a fost eliberat miercuri, 3 martie a.c.,  din funcția de prefect al județului Brașov, prin hotărâre de guvern, adoptată în prima ședință a Executivului și numit din nou, în a doua ședință de Guvern. Braşovul este printre judeţele din ţară care şi-au păstrat prefecţii în funcţie.  În funcţiile de subprefecţi au fost numiţi: Ambrus Izabella-Agnes (UDMR)   și Codruț Bucur (USR PLUS).

 

Ambrus Izabella Agnes (43 ani) este de profesie avocat, a fost deputat în legislatura 2016-2020 și vicepreședinte al Consiliului Județean Brașov în perioada iunie-decembrie 2016.

Bucur Ioan Codruț, (44 de ani) este antreprenor, membru al Consiliului Județean Brașov de la începutul actualului mandat (octpmbrie 2020) până la numirea în funcția de subprefect.
În aceeaşi zi fostul subprefect Adrian Folea a fost eliberat din funcţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here