Pădurile şi fondurile de vânătoare au devenit locurile favorite pentru amatorii de plimbări cu ATV-urile sau cu  motocicletele. AVPS Făgăraş avertizează că plimbările cu ATV-uri, motociclete sau enduro în zonele fondurilor cinegetice sunt interzise prin lege, amintind prevederile  Legii 406 din 2006. În zilele de sâmbătă şi duminică, AVPS Făgăraş organizează acţiuni în colaborare cu jandarmii pentru a combate astfel de sporturi  prin pădure.

  •  ,,Pentru a intra pe fondurile cinegetice sau pe fondul forestier este nevoie de acordul administratorului sau al gestionarului fondului de vânătoare. Intrarea pe fondul de vânătoare fără acordul gestionarului constituie contavenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 până la 3.000 lei.  În zilele de sâmbătă şi duminică, în unele zone,  pădurile sunt pline de  ATV-uri, enduro,  motociclete şi de jeep-uri. Împreună cu jandarmii vom organiza acţiuni şi vom aplica amenzi. Aceşti sportivi distrug drumurile forestiere şi sperie animalele care sunt în perioada de împerechere. În zonele: Şinca, Felmer, Hălmeag, Şona, Şoarş, dar şi la Feldioara se practică plimbările prin pădure cu ATV-urile şi cu motocicletele’’ a spus directorul AVPS Făgăraş, Sorin Şuler.

Legea 407 din 9 noiembrie 2006 a vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic interzice, prin art. 23 litera l,  ,,circulaţia în scop de agrement, cu mijloace auto în afara căilor de circulaţie publică în fondurile cinegetice, fără acordul gestionarului. Contravenţia   se sancţionează cu amendă de la 1.000 la 3.000 lei. Constatarea  şi sancţionarea pot fi realizate de personalului salariat cu atribuţii în domeniul cinegetic din cadrul administratorului fondului cinegetic naţional şi al gestionarilor fondurilor cinegetice, personalului structurilor de administrare a ariilor naturale protejate  ofiţerii şi agenţii de poliţie şi din cadrul Jandarmeriei Române.

 

3 COMENTARII

  1. CU ce afecteaza mai mult aceste plimbari,decat braconajul si vanarea excesiva la tot ce misca prin padi
    uri.Inca o lege de rahat care care favorizeaza pe cei cu functii si … permise de vanatoare.
    Imi este scarba de toate aceste hotarari care se iau impotriva celor care iubesc natura!De incalcarea proprietati private in extravilan si distrugerea recoltelor cu masinile de teren ale vanatorilor si paznicilor de vanatoare care tot odata sunt si braconieri ?????Nu se iau masuriii, nu spune nimeni niumic????

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here