•   Imobilizaţi la pat de 3 săptămâni şi fără ajutor
  •   ,,Piciorul operat mi s-a învineţit” spune impacientată Raluca Bădilă
  •   Medicul sibian îi consultă doar contracost la clinica privată  la care lucrează
  • spun soţii Bădilă

Soţii Bădilă Raluca şi Neluţu din oraşul Victoria, victime în tragicul accident petrecut în dimineaţa  de 11 februarie 2021, la intrare în localitatea Avrig, trăiesc un coşmar.  Tinerii de 23, respectiv 24 de ani  au fost externaţi din spital la puţin timp după ce au suferit intervenţii chirurgicale la membrele inferioare. De atunci sunt  imobilizaţi în pat,  în concediu medical.  ,,Încă nu ne-am revenit din şoc, iar coşmarurile persistă, nu există noapte să nu retrăim clipele de groază din accident. Şoferul a murit, iar noi nu l-am putut ajuta fiind răniţi, striviţi între banchelele microbuzului. Soţul meu era plin de sânge pe faţă, iar celelalte victime urlau de durere. Încă mai avem de suferit până o să ne vindecăm, dar îi mulţumim lui Dumnezeu că am scăpat cu viaţă.  Şase zile am fost internaţi la Spitalul Judeţean Sibiu, iar în data de 12 februarie a.c., a doua zi după accident, am intrat în sala de operaţie. Eu şi soţul meu, am suferit intervenţii chirurgicale la membrele inferioare, Neluţu a fost operat la piciorul stâng, iar eu la piciorul drept şi acum suntem imobilizaţi la pat, având tije şi şuruburi în picioare.   Patru zile ne-a trebuit să aflăm cine a fost medicul care ne-a operat. După operaţie piciorul a început să se învineţească, iar medicul mi-a spus că am o infecţie şi îmi va prescrie un antibiotic cu care îmi va trece. Trei săptămâni am luat antibiotic şi piciorul încă mai este vânăt.  În urma accidentului m-am ales cu  o fractură deschisă, osul femurului s-a rupt în două şi mi-a ieşit prin piele. Piciorul meu se mişca necontrolat, se mai ţinea doar în piele şi din acest motiv se pare că am făcut infecţia. Cel puţin aşa mi-a spus medicul. În data de 17 februarie a.c., am fost externaţi din spital, dar din trei în trei zile am fost programaţi la consultaţie’’ a relatat  Raluca Bădilă suferinţa prin care trece.

Consultaţii costisitoare la clinica privată la care lucrează  medicul 

La început, medicul ortoped le-a interzis să se ridice din pat timp de şase  săptămâni şi i-a programat la control periodic, la Sibiu. ,,După externare, medicul ne-a chemat la  control din trei în trei zile. Doar că în spital nu l-am găsit  niciodată  şi am fost nevoiţi să mergem la clinica privată unde medicul avea program. La prima consultaţie pentru amândoi am achitat suma de 650 lei, la a doua consultaţie tot 650 lei, apoi i-am spus că nu ne permitem consultaţii la cabinet privat şi vom merge  la medicul de familie să ne   scoată aţele. Pe lângă consultaţii noi am plătit şi o maşină cu care să ajungem de la Victoria la Sibiu.  Nimeni nu ne-a întrebat dacă avem bani de consultaţii şi de transport’’ au mai spus soţii Bădilă.

Firma nu s-a interesat de soarta victimelor

,,Deşi avem câţiva ani de vechime la firma unde suntem angajaţi, nimeni nu s-a interesat de soarta noastră de parcă am fi în concediu de odihnă. Conform contractului de muncă, accidentul trebuia declarat accident de muncă. Am fost victimele  unui accident rutier în care a fost implicat microbuzul care ne transporta la muncă şi acasă. Cinci victime am fost în microbuz, iar şoferul a murit şi în urma lui au  rămas doi copii orfani. Cine va răspunde pentru traumele fizice şi psihice pe care le-am trăit? Noi suntem impobilizaţi la pat şi fără ajutorul rudelor nu ne puteam descurca”  au mai spus Raluca şi Neluţu Bădilă.

Filmul accidentului

În dimineaţa zilei de 11 februarie a.c., în jurul oreo 6.30, pe DN 1, în zona oraşului Avrig, s-a produs tragicul accident  rutier în care au fost implicate două autovehicule, un microbuz care transporta persoane din Victoria spre locul de muncă din Avrig, şi un autoturism.  Accidentul s-a soldat cu 7 victime, cinci se aflau în microbuz, iar două în autoturism.  Şoferul microbuzului, Tocaciu Ioan Constantin de 58 de ani din Victoria, nu a avut nico şansă de supravieţuire în urma impactului. Autoturismul era condus de un bărbat de 48 de ani din Mârşa. Victimele au fost transportate la spital în Sibiu. (Carla TATU)

1 COMENTARIU

  1. Nu va obliga nimeni sa mergeti la privat pt consultatii, exista medici ortopezi si la Fagaras in spital. Dar bineinteles ca nivelul de educatie al celor doi lasa de dorit. Trebuiau sa se trateze acasa cu foi de varză, dar nu mai aveau de la cine sa ceara atentie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here