În perioada 2 – 4 aprilie 2021, salvamontiştii din Victoria au organizat două concursuri de schi pe Valea Sâmbetei.  Prima competiţie a fost ,,Cupa Salvamont Victoria’’ organizată  vineri, 2 aprilie a.c., la care s-au înscris şase echipe, urmată de ,,Cupa Valea Sâmbetei”.

  • ,,Această competiţie era programată pe data de 20 martie a.c., dar a fost amânată din cauza riscului mare de producere de avalanşe. La sfârşitul lunii martie a.c., am constatat că avalanşele mari au curs cu brazi şi  bolovani şi am anulat competiţiile. Apoi am observat că nu mai este pericol de avalanşe în zona aleasă pentru desfăşurarea competiţiilor, caz în care am amenajat o pârtie de circa  400 de metri  între Cabana Valea Sâmbetei şi Baza Salvamont Victoria, pe Muchia Drăguşului’’ a spus  salvamontistul  Tomas Bross.

La această competiţie s-au înscris şase echipe.

  • ,,Au fost echipele  Salvamont Braşov, Salvamont Bran, Salvamont Victoria, Jandarmeria Montană, o echipă din  Făgăraş şi alta denumită Cabana Valea Sâmbăta. Conform regulamentului fiecare echipă a fost formată din cinci membri: trei seniori, o fată şi un băiat. Participanţii au urcat cu schiurile în spate şi apoi au parcurs traseul marcat. Clasamantul a fost stabilit în prima fază individual la probele de slalom uriaş şi slalom special şi apoi s-a calculat timpul în care concurenţii au susţinut probele’’ a mai spus Tomas Bross.

Echipa Salvamont Victoria a obţinut locul I

  •  Bunea Radu
  • Jurcovan Claudiu
  • Paraschiv Robert
  • Bunea Arina
  • Tişulescu Matei

Pe locul II s-a clasat echipa de la Făgăraş, pe locul III echipa Salvamont Braşov, pe locul IV Salvamont Bran, pe locul V Jandarmii Montani şi pe locul VI echipa de la Cabana Valea Sâmbetei.

,,Cupa Valea Sâmbetei’’

În perioada 3- 4 aprilie  a.c., s-a desfăşurat concursul de schi ,,Cupa Valea Sâmbetei’’ ediţia 59 la care au participat cele şase echipe care au concurat şi la concursul ,,Cupa Salvamont Victoria’’.  La această competiţie  echipa salvamontiştilor din Braşov a  obţinut locul I, Echipa Salvamont Victoria-  locul II  şi echipa de la Făgăraş- locul III.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here