Senatorul Marius Toanchină solicită în regim de urgență ca organele competente să ia măsuri, iar cei vinovați să fie trași la răspundere după declarațiile halucinante ale Ministrului Sănătății care a declarat că fostul guvern PNL a măsluit cifrele pandemiei pentru a fi organizate alegeri electorale la termen. Senatorul susține înființarea unei comisii de anchetă pe acest subiect.

  • ,,Cu toții am asistat la o serie de dezvăluiri șocante ale Ministrului Sănătății care a lansat o serie de acuzații grave către fostul guvern PNL condus de actualul președinte al Camerei Deputaților domnul Ludovic Orban, potrivit cărora ar fi măsluit cifrele pandemiei din toamna trecută și ar fi ascuns raportările reale ale cazurilor de Covid, totul pentru a putea convinge opinia publică de faptul că situația este sub control și se pot organiza alegeri electorale. Cel mai grav lucru este faptul că aceste acțiuni de natură profund penală au fost girate de la cel mai înalt for al statului român, de însuși Președintele României, care, dupa cum bine ne amintim se transformase în cel mai energic activist pro alegeri. Solicit în regim de urgență ca organele abilitate să ia atitudine împotriva acestui sistem mafiot care a acaparat vremelnic, dar extrem de agresiv, cele mai înalte demnități ale statului român și care a sacrificat vieți omenești de dragul procentelor electorale. Fac apel la maturitatea colegilor PNL, USR-PLUS și vă solicit să girați înființarea comisiei de anchetă privind dezvăluirile Ministrului Sănătății. Avem datoria să facem dreptate românilor care au decedat din cauza expunerii în timpul alegerilor. Românii trebuie să știe!”, a spus senatorul  Marius Toanchină.

L-a interpelat pe ministrul Educaţiei

,,Partidul Național Liberal guvernează de mai bine de un an de zile. În tot acest timp au fost promise investiții substanțiale în infrastructura școlară pentru susținerea acesteia în regim online. Din păcate guvernul liberal este surprins de la o luna la alta de continuarea pandemiei, probabil că falsificarea datelor oficiale i-a încurcat de tot. Un lucru este cert: zeci de mii de copii din toată țara nu au acces la educație! La fel se întâmplă și în județul Brașov. Tabletele nu au ajuns nici după un an! Cine își va asuma acest dezastru?Vă solicit Domnule Ministru să raspundeți la următoarele întrebări:

  •   Câți copii din județul Brașov nu au acces la școala online?
  •   Câți copii au primit tablete și câte mai trebuie livrate?
  •   Ce măsuri ați luat pentru combaterea abandonului școlar?
  •  Cine se face vinovat pentru toate aceste întârzieri logistice? “ a fost interpelarea senatorului Toanchină.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here