Încă 30 de zile a fost prelungită starea de alertă de către Guvernul României. Decizia a fost luată joi, 8 aprilie 2021, tot atunci fiind stabilite noi măsuri pentru pandemie.

  •    Hotărârea de Guvern prevede limitarea gradului de ocupare în stațiunile de pe litoral la 70%.
  • În  noaptea de Înviere sunt ridicate restricțiile de circulație. Astfel, românii vor putea merge la slujba de Înviere şi pot circula până la ora 5 dimineața.
  •  În Vinerea Mare, 30 aprilie, dar şi în 23 aprilie, înainte de praznicul Floriilor, a fost prelungit programul magazinelor până la ora 20. 00 în localitățile unde rata de incidență nu ar fi permis ca acestea să fie deschise după ora 18:00.

„Prin excepţie de la prevederile alin. (3) şi (4), în zilele de 23 aprilie și 30 aprilie 2021, operatorii economici care desfăşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00-20,00. În intervalul orar 20,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relaţia cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.”, se arată în anexa Hotărârii de Guvern.

  •   În toate localităţile se permite circulaţia persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai-9 mai 2021, în intervalul orar 20,00-5,00 pentru deplasarea şi participarea la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here