Fistula  dentară reprezinta cronicizarea unui abces dentar. Prin apariția fistulei, se realizează drenajul, evacuarea conținutului purulent din interiorul abcesului. Acest moment coincide cu încetarea durerii. Această patologie este o infecție purulentă, aparută în cavitatea orală când sănătatea dinților este perturbată de procese care expun pulpa dentară. Semnele în identificarea afecţiunii:

  •  inflamatia- tegumente lucioase, sugereaza status inflamator
  •  roșeața: tegumentele și gingiile vor avea o culoare intens roșiatică;
  •  colecția purulentă: la aplicarea unei presiuni asupra elimina un lichid gălbui
  •  durerea: este cel mai important simptom, cedează rar la calmante Fistulizarea abcesului înseamnă evacuarea conținutului purulent.

In tratamentul fistulei dentare, avem două variante terapeutice, diferite în funcție de stadiul patologiei. Prima este reprezentată de tratamentul preventiv, în care asanăm cavitatea orală pentru a împiedica o eventuală infecție, sau, a doua variantă, tratamentul curativ, când procesul infecțios este deja instalat. Este important ca tratamentul să fie instituit cât mai precoce, înainte de fistulizare. Acesta constă din antibiotice și antiinflamatoare prescrise de medic. Procesele infecțioase se dezvoltă inițial fără a genera durere, pacientul nefiind conștient de instalarea patologiei. De aceea, controalele regulate la cabinetul stomatologic sunt necesare. (Dr. Dan Gavrilă)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here