Cabana Valea Sâmbetei va fi gazda ,,Festivalului bujorului de munte”, care se va organiza sâmbătă, 5 iunie 2021. Manifestarea este organizată de Asociația de Turism Carpații de Curbură, Federația Română de Turism și Sport și SKF Țara Făgărașului. ,,Evenimentul se află la a V-a ediție și se va desfășura în aer liber, în jurul unui foc de tabără pentru a respecta distanțarea socială. Concurenții înscriși la festival vor interpreta fiecare două cântece montane și vor recita câte o poezie cu aceeași temă. Favorizați de juriu vor fi participanții cu compoziții propri. Până în prezent s-au înscris  20 de persoane  din Făgăraș, București, Curtea de Argeș, Călărași, Constanța, Cluj și Sibiu. Juriul va fi format din  artiști cunoscuți de muzică folk,  Maria Gheorghiu, Cătălin Stepa, Constantin Tituș, Walter Ghicolescu și Cătălin Barbo. Cei mai talentați concurenţi  vor fi premiați cu vouchere pentru sporturi extreme, alpinism, dar și vouchere de cazare la cabane montane, diplome și medalii.  În cadrul festivalului vom îmbina distracția și cu activități de gospodărire. Vom ajuta salvamontiștii să cureţe poteca de pe Valea Sâmbetei.  Duminică, 6 iunie a.c., vom culege plante medicinale, iar o parte  le vom dona cabanei Valea Sâmbetei” a spus organizatorul evenimentului, salvamontistul Dan Dănescu.

Gazda evenimentului este Cabana Valea Sâmbetei

Pentru acest festival au fost vândute toate locurile de cazare de la   cabana Valea Sâmbetei.  ,,Toate cele 30 de  locuri disponibile au fost epuizate imediat, însă mulți participanți își vor monta corturile în apropierea cabanei. Din cauza pandemiei nu putem oferi cazare pentru toți participanții. Festivalul se află la a V-a ediție și am pregătit un meniu special. Concurenții vor mânca ciorbă de carne de porc, friptură, clătite și renumitul ceai de bujor de munte” a spus cabanierul Nicolae Zdrăilă.

Comemorarea salvamontiștilor decedaţi în masiv

Festivalul bujorului de munte se organizează în fiecare an  la începutul lunii iunie când bujorul de munte înflorește. Evenimentul poartă această denumirea pentru că aceste flori de munte acoperă crestele munților și oferă un spectacol fascinant. În luna iunie sute de turiști ajung în masiv pentru a admira covorul roșu format de bujorii de munte. ,,Am botezat festivalul Bujorul de munte pentru că pe Valea Sâmbetei sunt foarte mulți bujori. În cadrul manifestării vom dedica câteva momente memoriale pentru colegii decedați în Munții Făgărașului și vom păstra și un moment de reculegere” a mai spus organizatorul Dan Dănescu.

  •  Ion Sfetea,  fost membru fondator și șef la Salvamont Râșnov.
  •  Nicolea Scurtu,  fost membru și medic la Salvamont Râșnov
  •   Alexandru Porancea din Făgăraș,  fost  membru Salvamont Bran, membru al Federației Române de Alpinism și Escaladă care a decedat pe Valea Sâmbetei în ,,Colțul Bălăceni” în urmă cu 6 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here