•  Sătenii nu o mai vor pe dr. Marinescu Laura medic de familie

  •   Fostul medic de familie al satului, dr. Aurel Grapă,  este în proces cu dr. Marinescu din cauza contractului de vânzare

 

Un alt scandal s-a conturat în Ţara Făgăraşului, de data aceasta în Drăguş, între săteni şi medicul lor de familie, dr. Marinescu Laura Mihaela.   Oamenii  spun că medicul  nu respectă programul şi este agresivă verbal, motiv pentru care  mulţi dintre ei s-au mutat la alţi medici de  familie.  În plus, sătenii spun că de când este medicul lor, foarte multe cazuri de cancer ar fi fost depistate, ceea ce nu s-a întâmplat în 30 de ani de când dr. Aurel Grapă le-a fost medic de familie. Nu demult, discuţiile dintre părţi s-au transformat într-un scandal de amploare  ajungându-se până la bătaie în cabinetul medical.  Din cei 1500 de pacienţi preluaţi de la medicul Grapă, Marinescu  a rămas cu foarte puţini, majoritatea transferându-se la alţi medici de familie.

 Dr. Aurel Grapă, 30 de ani în slujba comunităţii din Drăguş

După 30 de ani de activitate la cabinetul medical din comuna Drăguş, medicul de familie Aurel Grapă s-a retras având  problemele de sănătate.  În luna septembrie 2020 s-a hotărât să vândă cabinetul şi lista de pacienţi.  Trei asistente medicale au lucrat cu  medicul Aurel Grapă,  Trâmbiţaş Paraschiva, Simona Roşca, iar ultima a fost  Camelia Iuhoş care se află şi în prezent la cabinet. ,,În luna septembrie 2020 am scos la vânzare cabinetul medical şi lista pacienţilor şi foarte mulţi medici de familie din Bucureşti şi Craiova ne-au contactat şi au fost interesaţi să preia activitatea medicală de la Drăguş. La vremea respectivă aveam peste 1.500 de pacienţi dintre care 1.200 erau asiguraţi. Peste 90% din pacienţi erau din Drăguş, iar restul din Victoria, Făgăraş şi din comuna Viştea. Când am decis să vindem cabinetul am primit unele recomandări şi am hotărât  să-l dăm unui medic de la noi din  zonă. Aşa a apărut  medicul de familie Marinescu Laura Mihaela. Persoana respectivă m-a înlocuit la cabinet o perioadă de timp, cât am fost internat în spital. În acest sens am făcut o convenţie de reciprocitate, dar apoi m- am decis să-i vând ei cabinetul. Totul a fost bine, am început demersurile la notar şi medicul Marinescu ne-a achitat 85% din valoare, iar diferenţa urma să o plătească în rate, în următoarele cinci luni. Când s-a văzut cu  actele în mână  nu ne-a mai virat diferenţa de bani care era stipulată în contract. În prezent ne judecăm.  Îmi pare rău de această situaţie, dar nu m-am gândit nicio clipă că se va ajunge la astfel de probleme. Întotdeauna  am admirat oamenii din Drăguş pentru că sunt oameni harnici, cu bun simţ şi îmi pare rău că trec printr-o situaţie neplăcută. Mulţi pacienţi s-au transferat din cauza doctoriţei Marinescu, majoritatea  sunt bolnavi cronici şi persoane vârstnice. Aceştia  veneau lunar la cabinet pentru  reţetă şi în funcţie de starea lor de sănătate le prescriam tratamentul, la unii pacienţi tratamentul rămânea neschimbat, la alţii le  măream doza, iar pe alţi pacienţi îi trimiteam la medicul specialist pentru investigaţii” a spus fostul medic de familie Aurel Grapă.

La un pas de bătaie cu medicul de familie

Clădirea unde funcţionează cabinetul medicului de familie din comuna Drăguş a fost construită în anii 1960, iar proprietarul clădirii este UAT Drăguş. Medicul de familie are şi locuinţă de serviciu, tot în clădirea primăriei.  Medicul de familie Marinescu a semnat, pentru spaţiu,  un contract de comodat  cu UAT Drăguş, iar acesta expiră la sfârşitul acestui an.  Cabinetul este dotat cu EKG, ecograf, trusă medicală de urgenţă şi dulap cu medicamente.  În zilele de luni, marţi, joi şi vineri medicul are program de dimineaţă, iar miercuri,  programul este după-amiază.  ,,Am avut o problemă de sănătate şi aveam nevoie de medic.  Într-o săptămână am fost la cabinet de câteva ori, iar medicul de familie nu era. În prima zi asistenta mi-a spus că medicul lipseşte, în următoarea zi  am sunat pe telefonul fix, iar asistenta a spus că doctoriţa a fost nevoită să plece la Făgăraş, a treia oară  medicul nu a ajuns la program, astfel am renunţat. Suntem foarte revoltaţi de această situaţie. Asistenta este drăguţă, încearcă să ne ajute, dar noi avem nevoie de medic. Toată comunitatea se plânge de atitudinea acestui  medic. De când a venit în sat  multe persoane au fost  diagnosticate cu cancer, alte persoane au avut  reacţii alergice în urma tratamentelor prescrise. A fost şi scandal la dispensar mai era un pic şi se bătea doctoriţa cu pacienţii. Medicul nu respectă programul, nu respectă pacienţii şi din acest motiv mulţi pacienţi s-au mutat. Majoritatea persoanelor care locuiesc pe strada Husari s-au mutat la medicul de familie  Biliboacă din Făgăraş, iar alţii s-au mutat la medicul Claudia Ghizdavu. Și noi vrem să ne mutăm la  alt medic de familie, dar să vedem cine ne mai primeşte pentru că toţi medicii s-au aglomerat. Tot satul îl regretă pe doctorul Aurel Grapă.  O vecină a vrut să se mute la un alt medic, iar doamna doctor nu i-a dat fişa medicală.  Tratamentele  pe care le prescrie sunt foarte puternice.  Acum doctoriţa  este gravidă şi în curând va intra în concediu de  maternitate, poate avem noroc şi vine alt medic” a spus un localnic.

 Primarul nu se bagă

Primarul comunei Drăguş, Cornel Greavu, a primit mai multe sesiări verbale din partea cetăţenilor  care criticau activitatea  medicul de familie Marinescu. ,,Sunt nemulţumiţi de atitudinea  medicului  de familie, iar unii dintre ei s-au mutat la alţi medici care locuiesc în comună deşi au cabinetele în alte localităţi, medicii  Biliboacă şi Ghizdavu. Medicul Marinescu a venit în plenul şedinţei CL Drăguş după ce a preluat cabinetul de la medicul Grapă şi părea că totul va decurge normal.  Noi nu putem interveni în actul medical sau în felul în care un medic îşi face meseria, dar am discutat  şi am rugat-o  să aibă un comportament civilizat cu cetăţenii şi să existe o colaborare”, a spus primarul comunei Drăguş, Cornel Greavu. Medicul Marinescu nu a răspuns la apelurile telefonice  pentru a-şi spune propria versiune în acest scandal. Nici asistenta medicală n-a  avut un punct de vedere, spunând că  este ocupată în cabinet. (Carla TATU)

3 COMENTARII

  1. […] În comuna brașoveană Drăguș tensiunea dintre localnici și medicul de familie este tot mai mare. Oamenii  spun că medicul  nu respectă programul şi este agresiv verbal, motiv pentru care  mulţi dintre ei s-au mutat la alţi medici de  familie, iar în plus, în mod misterios ar fi fost depistate foarte multe cazuri de cancer, ceea ce nu s-a întâmplat în 30 de ani, informează Monitorul de Făgăraș. […]

  2. N-am înțeles : in ce mod i se poate reproșa medicului faptul ca a depistat multe cazuri de cancer ? Dacă sunt cazuri reale și diagnosticele s-au confirmat , medicul a făcut foarte bine ca le-a depistat ! Care este motivul pentru care sunt așa de frecvente cazurile de cancere intr-o comunitate atât de mică, asta merita cercetat! Oricum, factorii care generează atâtea tumori lucrează în timp și nu au legătură cu modul in care un medic își îndeplinește ( sau nu ! ) obligațiile de serviciu .

  3. D-na Carla,cu tot respectul fata de dvs,nu inteleg ca un simplu cetatean al orasului Victoria,de ce trebuie sa defaimati imaginea unui cadru medical si a nume a doamnei Marinescu in necunostinta de cauza?Astfel de acuzatii sunt f grave aduse la adresa dansei si nu va dau dreptate deloc!!!!Sa o acuzati de malpraxis,spunand ca a facut diagnostice gresite?Sa ii puneti in carca lucruri neadevarate,este josnic!!!
    Orice reactie este reversibila!!!Uratttttt!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here