Trupa de copii ,,Thalia”, coordonată de Ionuț Sas, a prezentat publicului joi, 27 mai a.c., piesa ,,Deșteapta pământului”, adaptare după Victor Ion Popa.

  •  ,,Este un spectacol care ne amintește de viața la țară. Vremea secerișului, a măritișului, toate sunt bine rânduite. Cu măiestrie, acestea sunt toate aduse în fața noastră de pana lui Victor Ion Popa și transpuse în scenă de adolescenții trupei de teatru ,,Thalia”. Această piesă, scrisă în anul 1937, a rămas actuală chiar și în zilele noastre. Spectacolul îi are ca protagoniști pe Aura Tărnăuceanu, Vlad Pedestru, Ștefania Pică și Andrei Stanciu.   Actorii, elevi de gimnaziu și liceu, sunt minunați. Este un spectacol pe care îl vom rejuca întotdeauna cu plăcere și dăruire” a spus Ionuț Sas.
  • ,,Moș Haralambe, personajul meu, este un bătrânel cu suflet de copil, care își iubește feciorul mai presus de orice” își prezintă Andrei Stanciu personajul.
  • Aura Tărnăuceanu a jucat rolul lui Neaga.,,Neaga aduce în acest spectacol pata de culoare, tinerețea, dragostea de viață și frumosul”.
  • Ștefania Pică redă stereotipul gospodinei tipice: ,,Frăsina, gospodina casei, încearcă să îl vadă cu orice preț pe Ion așezat la casa lui, și de aceea umblă cu câte șurubării află”.
  • ,,Pus în fața faptului aproape împlinit, personajul meu, Ion, este încrezător că își poate modela viitorul ieșind de sub tutela mamei” a spus Vlad Pedestru.   (Ștefan BOTORAN)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here