•   A murit şi a treia fetiţă din Ungra

  •    Pentru a scăpa de păduchi, mama le-a spălat cu tomoxan pe cap

Satul Ungra este în stare de şoc. Şi a treia fetiţă a familiei Şomu a decedat. Bianca şi Sorin Şomu nu pot să creadă că  frumoasele lor fetiţe de 7,8 şi 9 ani nu mai sunt. Le vor  vedea pentru ultima dată în sicriele care vor ajunge în casa lor în curând. Micuţele de 7 şi 9 ani sunt la Morga din Braşov, iar cea de 8 ani la Morga de la Tg. Mureş.

Primarul din Ungra: ,,Tot satul este în doliu”

Sâmbătă, 29 mai 2021, s-a întâmplat tragedia, când mama copilelor a luat decizia de a le scăpa de păduchi, dându-le cu tomoxan, o substanţă toxică, un insecticid pentru deparazitarea oilor.

  • ,,Au îmbibat o cârpă cu tomoxan pe care, spune mama fetiţelor, l-a găsit în casă, şi le-a dat pe cap. Pielea fiind sensibilă s-au intoxicat. N-au mai putut fi salvate. Tot satul este în doliu. Ne-am mobilizat cu toţii să ajutăm familia. Nu înmormântarea este o problemă acum, ci această mare tragedie. Primăria Ungra va susţine toate cheltuielile legate de înmormântare. Familia Şomu este săracă, dar Sorin şi Bianca sunt oameni harnici. Erau nişte fetiţe foarte frumoase şi bine îngrijite. Tot satul le îndrăgea. Mai au un băieţel de 6 ani. Îmi aduc aminte de botezul copilelor, fiind apropiate de vârstă au fost botezate de sora mea, toate odată. Şi eu am participat atunci la botezul lor. Mare durere pentru această familie şi pentru noi toţi. Şi bunica lor, Ramona Şomu, s-a dat pe cap cu tomoxan şi este în spital la Braşov. A ieşit din comă dar nu mai ştie nimic de ea, nici cum o cheamă” a explicat Mircea Şchiopu, prinarul comunei Ungra.

Trei sicrie

În  casa familiei Şomu vor poposi 3 sicrie. Micuţele vor fi conduse pe ultimul drum de tot satul.  Cazul a ajuns şi în atenţia poliţiştilor.

  • Polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Hoghiz au demarat o anchetă și efectuează cercetări în vederea stabilirii cauzelor și împrejurărilor în care a avut loc incidentul”, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, comisar Alina-Maria Ivan.

Părinţii sunt cercetaţi în stare de libertate, iar dosarul va ajunge  la procurorii Parchetului Tribunalului pentru Minori Braşov care au preluat ancheta. Tatăl celor trei copii lucra cu ziua la oi, aşa că atunci când familia s-a umplut de păduchi, a făcut rost de tomaxan, o soluţie extrem de toxică folosită la spălatul oilor.  „L-a cumpărat de la farmacie, să scape de păduchi”, spune Elena Bartoş, cealaltă bunică a copiilor.

Caz şocant la Ungra

Reamintim că la faţa locului au ajuns sâmbătă, după ce s-a dat alerta,   2 echipaje SMURD şi 3 echipaje SAJ. A fost solicitat şi un elicopter SMURD de la Tg. Mureş.

  • ,,Unul dintre copii a fost transportat la spitalul din Rupea unde a fost scos din stop cardio respirator, dar a reintrat în stop.   Din păcate copiii în vârsă de 7 ani şi 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Cei doi copii au fost declaraţi decedaţi. Mama copilului a fost transportată la Spialul Rupea, iar bunica,  în stare gravă, a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov.   Copilul de 8 ani a fost preluat de elicopter şi transportat la spitalul din Tg. Mureş” spuneau sâmbătă paramedicii SMURD.

Din păcate şi fetiţa de 8 ani a decedat în spital la Tg. Mureş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here